Primaria Timisoara a inceput amenajarea strazii Cezar / “Miza luptei noastre este recuperarea terenurilor si cladirilor orasului”, spune primarul Dominic Fritz

Strada Cezar, care leaga Bulevardul Loga de Parcul Copiilor, a intrat, astazi, in amenajare, dupa eliberarea domeniului public, prin recenta dispozitie a primarului Dominic Fritz. Strada ocupata ilegal de doua familii binecunoscute timisorenilor, printr-o serie de constructii fara autorizatii, va fi transformata, in urmatoarea perioada, in strada cu acces pietonal si velo si zone verzi.


Dupa eliberarea zonei de molozul rezultat in urma demolarii cladirilor ilegale, astazi au inceput operatiunile de amenajare a viitoarei zone pietonale, dupa care vor fi pregatite zonele pentru plantari.

„Redam strada Cezar timisorenilor si refacem legatura istorica dintre bulevardul Loga si Parcul Copiilor. De fapt, aceasta este miza luptei noastre de recuperare a terenurilor si cladirilor orasului: sa le dam inapoi timisorenilor, asa cum e normal cu domeniul public”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Reamintim, prin dispozitia primarului Dominic Fritz, pe strada Cezar au fost demolate  doua cladiri, trei alei pietonale, doua garduri de imprejmuire din zidarie, poarta de acces auto si un gard frontal. Toate aceste constructii ridicate fara autorizatii au fost desfiintate pe cheltuiala contravenientilor, potrivit legislatiei in vigoare.

Tot pe bulevardul Loga, aceleasi familii au intrat in posesia unora dintre cele mai impunatoare cladiri prin cumparararea de drepturi succesorale, mostenitori inventati sau presiuni asupra proprietarilor. Primaria a recuperat vila istorica de la numarul 52. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply