VIDEO / Bastanii unui clan tiganesc, filmati in timp ce terorizeaza o familie din Timisoara! Interventie a primarului Dominic Fritz

Primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a facut publice imagini de pe o camera de supraveghere in care se poate vedea cum o mai multi cetateni de etnie roma terorizeaza o familie din Timisoara. Edilul a facut apel la institutiile statului pentru a stopa acest fenomen, transmite News.ro.


Filmarea, facuta in urma cu cateva zile, spune primarul Timisoarei si i-a fost transmisa prin portalul Stop Abuz, nou creat de administratie, unde oamenii pot raporta astfel de situatii, in care familii de romani sunt hartuite de cele ale romilor care vor sa-i determine sa le vanda locuintele si sa se mute.

Cosmarul dureaza de 20 ani. Asa traieste familia Dragos cu vecinii in curtea comuna. De cand am primit aceste imagini terifiante, inregistrate acum 10 zile si transmise prin portalul primariei „stopabuz”, m-am framantat daca sa le public sau nu. Ca de scandaluri suntem satui. Dar daca nu privim realitatea in ochi, noi toti, ma tem ca nu se va schimba nimic.

Trebuie sa recunoastem adevarul: ca in anul 2024 inca sunt timisoreni agresati si hartuiti de clanuri fara ca statul roman sa-i protejeze. In ultimii ani, vecinii au defilat cu topoare si cu un pistol prin curte. Au dat muzica tare nopti intregi. Copiii au fost instigati sa dea cu mingi in fiica insarcinata. Am vorbit cu familia si le-am promis ca nu voi ramane pasiv. M-au incurajat sa ies public. Deja renuntase sa mai spere ca cineva se va interesa de calvarul lor.

De multe ori, nici n-au mai avut energia sa mai cheme politia, ca de prea multe ori strigatele lor au ramas fara ecou. Si totusi sunt hotarati sa nu cedeze. Sa nu vanda in urma violentei la care sunt supusi de doua decenii”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, unde a si prezentat imaginile.

Fritz a facut un apel la institutiile statului, sa intervina pentru a stopa acest fenomen.

Fac un apel la toate institutiile statului – la Politia Nationala si la DIICOT, la ANAF si la Oficiul de Combatare a Spalarii Banilor, la Inspectorat in Constructii, la Protectia Copilului. Sa foloseasca fiecare parghie de care dispun pentru a stopa acest fenomen. Includ institutiile primariei aici. Alte generatii de conducatori au fost alaturi de clanuri. Noi sa fim alaturi de cei care sufera la mana lor.

Apelez si la toata comunitatea timisoreana. Sa fim uniti si sa nu mai acceptam. Nici normalitatea terorii, nici complicitatea tacuta a unor politicieni si functionari”, a scris Fritz.

In Timisoara, de-a lungul timpului, au fost numeroase cazuri in care familii de romi cumparau un apartament intr-o cladire veche, in special din centrul orasului, apoi, prin acte de violenta si amenintari, determinau ceilalti proprietari de apartamente sa le vanda locuintele. In acest fel, familiile de romi au cumparat mai multe imobile din centrul orasului Timisoara, unele dintre ele istorice.

Politistii au anuntat ca barbatul care a distrus masina vecinului sau, in Timisoara, a fost retinut, anuntul fiind facut dupa ce primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a prezentat imagini cu o familie de romi care terorizeaza o alta familie ce locuieste in acelasi imobil, transmite News.ro.

„La data de 17.05.2024, in jurul orei 18:25, politistii Sectiei 1 Timisoara au fost sesizati de catre un barbat in varsta de 28 de ani cu privire la faptul ca pe strada Academician Corneliu Miclosi din municipiu i-a fost distrus autoturismul de catre un alt barbat. Politistii s-au deplasat la fata locului”, a transmis IPJ Timis.

Potrivit politistilor, in urma verificarilor a rezultat ca la aceeasi data, in jurul orei 18:14, un barbat in varsta de 27 de ani, folosindu-se de un obiect, ar fi distrus mai multe elemente de caroserie ale unui autoturism, precum si camerele de supraveghere ale unui imobil, in urma unui conflict spontan cu vecinul sau.

„In urma probatoriului administrat, la data de 17.05.2024, barbatul in varsta de 27 de ani a fost retinut pentru 24 de ore sub aspectul savarsirii infractiunii de „distrugere” (2 acte materiale), fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul I.P.J. Timis”, a mai precizat IPJ Timis. (V.E.)

One thought on “VIDEO / Bastanii unui clan tiganesc, filmati in timp ce terorizeaza o familie din Timisoara! Interventie a primarului Dominic Fritz

  1. Nu am crezut niciodata ca se poate asa ceva !
    Toata familia trebuia dusa la sectie.
    Unii pentru violente, unii pentru complicitate, copii pentru a fi institutionalizati iar apartamentul supus exproprierii.
    Caz inchis.

Leave a Reply