VIDEO / Alfred Simonis, reactie legislativa dupa scandalul imobiliar din Timisoara: “Ordin de restrictie impotriva clanurilor care vor sa puna mana pe casele timisorenilor”

Ordin de restrictie impotriva clanurilor care vor sa puna mana pe casele timisorenilor! Am adoptat astazi in Camera Deputatilor o modificare a Codului Penal prin care se va putea institui ordin de restrictie persoanelor care isi agreseaza fizic sau verbal vecinii.


Aceasta initiativa a pornit in urma scandalurilor pe care mai multe clanuri din Timisoara le-au avut si era necesar sa intervenim pentru a stopa aceste abuzuri si pentru protectia oamenilor.

Stim cu totii ceea ce s-a intamplat atatia ani in Timisoara, unde mai multe clanuri au constrans locuitorii anumitor imobile sa isi vanda locuintele la preturi derizorii.

Multi timisoreni au fost, si inca sunt, de-a dreptul terorizati de vecinii lor, sunt constransi prin metode incredibile sa isi vanda casele, dar am identificat un mecanism prin care se poate institui un ordin de restrictie fata de vecinii agresivi si se poate incepe urmarire penala asupra acestora.

Dupa ce aceasta lege va intra in vigoare, lucrurile trebuie sa intre pe un fagas normal si astfel de fapte sa nu se mai petreaca, iar, in cazul in care astfel de abuzuri mai au loc, institutiile statului au cadrul legislativ necesar pentru a lua masuri ferme impotriva clanurilor care de ani de zile efectiv terorizeaza cetateni de buna credinta.

Este un prim demers in acest sens, iar in perioada urmatoare, in masura in care vom identifica si alte acte normative pe care trebuie sa le modificam o vom face pentru a asigura o protectie si mai mare a celor abuzati de clanurile amintite. (Alfred Simonis, presedinte PSD Timis)

 

 

 

Leave a Reply