Olimpiada de Dezbateri pentru Juniori: O eleva de la Colegiul National Banatean Timisoara, locul I la vorbitori

In perioada 23-26 mai 2024, la Oradea, a avut loc faza nationala a Olimpiadei de Dezbateri pentru Juniori. Judetul Timis a fost reprezentat de echipa ce a luat locul I la faza judeteana, coordonata de prof. Grecu Florina, de la Colegiul National Banatean Timisoara.


Echipa a fost formata din 3 membre: Vesa Riana Maria, Holeiciuc Delia, Dejica-Cartis Bianca. Participarea lor la faza nationala a olimpiadei, ca echipa, a fost una dintre cele mai intense si memorabile experiente din viata fetelor, ne marturiseau acestea.

Drumul pana acolo nu a fost deloc usor, dar fiecare moment de efort si dedicare a meritat pe deplin.

Competitia a fost stransa si echipa Colegiului National Banatean a luat MENTIUNE, clasandu-se pe locul 5 din 46 de echipe participante.

Cel mai reprezentativ premiu il constituie insa unul individual, LOCUL I la vorbitori, luat de Vesa Riana Maria.

,,Am petrecut zile intregi pregatindu-ne, lucrand ore intregi dupa scoala, in weekend-uri. Am avut norocul de a avea un profesor mentor care ne-a sustinut necontenit, ajutandu-ne sa ne perfectionam si sa ne dezvoltam abilitatile de gandire critica”, a spus Vesa Riana, castigatoarea locului I.

,,A fost incredibil sa intalnim si sa discutam cu alti tineri pasionati, care impartaseau aceeasi dorinta de excelenta. Atmosfera era competitiva, dar in acelasi timp prietenoasa si inspiratoare”, a declarat Holeiciuc Delia.

,,Au fost zile pline de tensiune. Am intrat in sala cu inimile batand puternic, dar determinate sa dam tot ce avem mai bun. Rundele au fost dificile si solicitante, dar am reusit sa ne pastram calmul si sa ne concentram”, a precizat Dejica-Cartis Bianca.

Grecu Florina, profesor coordonator: ,,Aceasta experienta ne-a invatat multe despre noi insine si despre munca in echipa. Am descoperit ca putem face fata presiunii, ca putem lucra eficient sub stres si ca nu trebuie sa renuntam niciodata, indiferent cat de greu pare drumul. Desi premiul Rianei este unul individual, se datoreaza si muncii intregii echipe. Doar lucrand impreuna, putem atinge performante remarcabile. De asemenea, meciurile jucate cu echipa de avansati a scolii a ajutat mult! Multumesc Daria, Bella si Anisia!”. (Colegiul National Banatean Timisoara)

 

Leave a Reply