Esti pregatit sa te inscrii pentru a urma un program de studii universitare, dar nu stii care dintre acestea ti se potriveste? Acceseaza platforma YTM.ro, oferita gratuit de Universitatea de Vest din Timisoara (P)

UVT pune la dispozitia elevilor din intreaga tara, in mod gratuit, servicii permanente de consiliere individuala in cariera. Platforma YTM este o platforma de testare psiho-vocationala dezvoltata de Universitatea de Vest din Timisoara, adresata elevilor din intreaga tara, prin care acestia isi pot analiza interesele, abilitatile si aptitudinile, prin completarea unor teste specifice, cu scopul orientarii spre un anumit traseu educational si profesional.


Astfel, in urma testarii, platforma YTM genereaza rapoarte personalizate prin care pune la dispozitia beneficiarilor informatii referitoare la programele de studii ale universitatilor din Timisoara care se potrivesc cel mai bine profilului lor.

Elevii care, in urma completarii testelor, au nevoie de clarificari in legatura cu rezultatele oferite de platforma si traseul educational potrivit pentru ei, au posibilitatea de a programa o sesiune de consiliere individuala (ce se poate desfasura online, avand o durata de aproximativ 50 de minute) cu consilierii din cadrul Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera din UVT, completand ACEST FORMULAR. In cadrul sedintei de consiliere, elevii vor primi informatii suplimentare despre potentiale trasee de cariera si sprijin in alegerea unui program de studii universitare potrivit.

UVT ofera elevilor si oportunitatea de a lua parte la un webinar online cu tema Alegerea programului de studii potrivit, care va fi sustinut de reprezentantii Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera din UVT in data de 10 iulie, ora 15:00. Inscrierea pentru participare se realizeaza prin completarea ACESTUI FORMULAR.


Aspirantii la studii universitare pot incepe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT), prin intermediul platformei online special creata pentru a face inscrierea candidatilor cat mai facila – admitereonline.uvt.ro.

Toate informatiile despre procesul de admitere si oportunitatile pe care UVT le ofera sunt disponibile pe site-ul UVT dedicat procesului de admitere – admitere.uvt.ro.

Pana in prima parte a lunii iulie 2024, candidatii vor putea sa completeze informatii si sa incarce documente pe platforma de inscriere. Procesul de inscriere se deruleaza in mediul online, urmand ca documentele sa fie prezentate de catre candidati la centrele de admitere, pentru certificarea acestora conform cu originalul, prin scanare de catre reprezentantii UVT.

Pasii pe care trebuie sa ii parcurga candidatii in cadrul procesul de inscriere sunt disponibili AICI. Oferta UVT este formata din 82 de programe de studii universitare de licenta si 102 programe de studii universitare de masterat, din 35 de domenii de studii. (Universitatea de Vest din Timisoara, Horea Bacanu)

Leave a Reply