Directorul Directiei Regionale Vamale Timisoara, prezent la intalnirea cu peste 70 de agenti economici organizata de CCIA Timis

Directorul Directiei Regionale Vamale Timisoara, Gabriel Moldovan a onorat cu prezenta, azi, seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementarilor legislative in vigoare organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis.


Peste 70 de agenti economici, dar si alte persoane interesate de subiect, au venit la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT pentru a-l asculta si a-i pune intrebari sefului vamesilor din vestul tarii, dar si celorlalti doi reprezentanti ai Directiei Regionale Vamale Timisoara, Simona Selariu, inspector vamal superior in cadrul Serviciului Proceduri Vamale si in domeniul produselor accizabile si Ionel Mateescu, sef Serviciu Echipaje Mobile.

„Este al 8-lea seminar organizat de Camera de Comert in colaborare cu institutiile deconcentrate ale statului. Ne bucura afluxul tot mai mare de agenti economici la intalnirea cu reprezentantii Directiei Regionale Vamale, pentru a afla de la sursa ultimele modificari aparute in legislatia vamala in vigoare”, a spus Florica Chhirita, presedinta CCIAT, inainte de a-i plasa microfonul intalnirii cu presa directorului Gabriel Moldovan.

Fara a se lansa in detalii despre activitatea institutiei pe care o conduce de aproape 20 de ani, cu o scurta intrerupere, cand a condus Administratia Judeteana a Finantelor Publice Timis, directorul DRV Timisoara a accentuat faptul ca, in aceasta perioada, se lucreaza intens la finalizarea digitalizarii activitatii vamale, un obiectiv care inca nu este realizat suta la suta.

„Multumesc conducerii Autoritatii Vamale Romane, specialistilor de acolo, care s-au implicat foarte mult care sa realizeze aceasta implementare, fiind dificil sa lucrezi in paralel si pe vechiul sistem, si pe noul sistem. Avem oameni foarte bine pregatiti, dar mai este mult de muncit pana va fi gata suta la suta”, a subliniat Gabriel Moldovan. In finalul intalnirii cu presa, cei doi vorbitori, Moldovan si Chirita, s-au pus de acord ca judetul Timis trebuie sa devina nr. 1 in exportul extracomunitar. (G.I.)

Leave a Reply