Echipa de volei masculin a Universitatii de Vest din Timisoara a castigat Campionatul National Universitar

Echipa de volei masculin a Universitatii de Vest din Timisoara, campioana europeana si campioana nationala universitara en-titre, si-a pastrat cu succes titlul national universitar la volei masculin, dupa turneul organizat din nou la Timisoara, in acest weekend.


In perioada 25-26 mai 2024 s-a desfasurat in Sala de sport a UVT (str. Oituz) si Sala de sport a Facultatii de Fizica si Sport UVT turneul final de la Timisoara al Campionatului National Universitar de volei masculin, organizat in doua grupe, cu echipele a opt universitati din tara: Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” Brasov, Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Stiintele Vietii „Regele Mihai I” din Timisoara si Universitatea de Vest din Timisoara.

Podiumul final national 2024 al Campionatului National Universitar de volei masculin e compus din echipele ce reprezinta UVT, UBB si ASE Bucuresti, aceasta din urma fiind fosta vicecampioana si castigatoarea finalei mici de anul acesta, in fata Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi.

In finala jucata duminica, Universitatea de Vest din Timisoara a invins cu 2-0 la seturi Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca. Scorul final a fost 25-22 pentru timisoreni, care confirma si in 2024 suprematia de anul trecut, atunci cand UVT a devenit campioana universitara a Romaniei si Europei.

Premierea de duminica a fost facuta de rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, prof. univ dr. Marilen Pirtea: „Multe felicitari echipei universitare de volei a UVT, castigatoare azi in finala Campionatului National Universitar, intr-o partida jucata cu daruire in fata reprezentativei Universitatii Babes Bolyai. Ne bucuram pentru aceasta noua victorie din seria exceptionalelor rezultate sportive ale UVT, cu atat mai mult cu cat aceasta victorie vine exact in perioada aniversarii celor opt decenii de la infiintarea UVT, pe care le-am marcat in aceasta saptamana. Felicitari echipei, antrenorilor si publicului studentesc!”.

Organizarea turneului de la Timisoara a fost posibila si cu implicarea Federatiei Sportului Scolar si Universitar din Romania, a Federatiei Romane de Handbal si a CSU Universitatea de Vest din Timisoara. (Universitatea de Vest din Timisoara, Horea Bacanu)

Leave a Reply