Un infractor roman, retinut de politisti pe aeroportul din Timisoara. Era cautat pentru efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos

Un urmarit general si mai multi cetateni straini aflati in sedere ilegala in Spatiul Schengen au fost depistati cu ajutorul aplicatiei eDAC, a informat, duminica, Politia de Frontiera.


Sambata, la Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, o echipa mixta de control – formata dintr-un politist de frontiera din cadrul aeroportului si un politist de la Biroul Politiei Transporturi Aeriene – a verificat cu aplicatia eDAC, in zona publica a terminalului plecari Schengen, un cetatean roman in varsta de 38 ani care calatorea in directia Treviso, Italia.

“Echipajul a constatat ca persoana era cautata atat de autoritatile din Romania, cat si de cele din Italia pentru a fi arestata in vederea predarii sau extradarii, pentru savarsirea infractiunii de efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos. Barbatul a fost retinut si preluat de colegii de la Biroul Politiei Transporturi Aeriene in vederea luarii masurilor legale ce se impun”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei de Frontiera.

Totodata, pe Aeroportul International „Henri Coanda” din Bucuresti au fost depistati patru cetateni straini, din India, Bangladesh si Sri Lanka, ce se aflau in sedere ilegala pe teritoriul spatiului Schengen.

Si politistii de frontiera de pe Aeroportul International Sibiu au depistat in zona terminalului Schengen un cetatean din Indonezia care dorea sa mearga la Viena, desi in urma verificarilor cu aplicatia eDAC a reiesit faptul ca acesta nu mai avea dreptul legal de a sta in spatiul Schengen.

De la integrarea in spatiul Schengen cu frontierele aeriene si maritime, politistii de frontiera au efectuat peste 263.600 de verificari in aplicatia eDAC, aproximativ 30.000 doar in ultima saptamana. Cu ajutorul aplicatiei, politistii de frontiera efectueaza verificari intr-un timp scurt in bazele de date relevante ale autoritatilor romane, dar si in cele din spatiul Schengen, pentru a verifica identitatea si situatia legala a persoanelor, dar si pentru a preveni si combate posibile fapte ilegale, subliniaza Politia de Frontiera. (I.P.)

Leave a Reply