Sase pompieri voluntari din Timis, raniti in urma unui accident rutier! Autospeciala cu care se deplasau la o interventie a intrat in coliziune cu un alt autoturism

O autospeciala de pompieri voluntari din Timis a fost implicata intr-un accident auto, in orasul Recas, dupa ce s-a tamponat violent cu un autoturism. In urma incidentului au rezultat sapte raniti.


Sase pompieri voluntari, aflati in misiune au fost implicati intr-un grav accident de circulatie. Autospeciala SVSU Recas s-a izbit in plin de o masina care circula pe un drum cu prioritate. La fata locului a intervenit un elicopter care a preluat unul din pompierii voluntari raniti grav.

Un echipaj din cadru Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis se afla la stingerea unui incendiu la un autoturism. Pentru ca totul se manifesta intr-o zona fara alimentare cu apa, pompierii au solicitat sprijin colegilor lor de la SVSU Recas.

Cu semnalele acustice si luminoase in functiune, la cativa metri de destinatie, pompierii voluntari au intrat intr-o intersectie intr-un autoturism condus de un barbat de 51 de ani, care a fost si el ranit in urma impactului devastator.

Sotia soferului de 51 de ani, ranit, a spus ca barbatul a incercat sa evite masina cu care se deplasau voluntarii, dar in zadar. Politistii au deschis o ancheta pentru a stabili exact circumstantele in care s-a petrecut accidentul.

„Astazi, 25.05.2024, la ora 15:40, am fost solicitati sa intervenim pentru asigurarea masurilor PSI si de prim ajutor in urma unui accident rutier produs in localitatea Recas.

In evenimentul rutier au fost implicate un autoturism in care se afla doar conducatorul si o autospeciala a Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din Recas, care se deplasa la o interventie. Facem precizarea ca la caz a fost alocata o alta autospeciala.

Au fost mobilizati de urgenta pompierii din cadrul Detasamentelor 1 si 2 Timisoara, iar la locului evenimentului sunt alocate cinci echipaje SMURD, dintre care unul cu medic, o autospeciala de prima interventie si comanda, o autospeciala de stingere cu apa si spuma, doua autospeciale de descarcerare si o autospeciala pentru transport personal si victime multiple, precum si o ambulanta SAJ cu medic.

A fost alertat elicopterul SMURD CS. Din primele informatii, in autospeciala erau 6 persoane. In urma evenimentului au rezultat trei victime care prezinta suspiciuni de fracturi si diferite afectiuni si alte trei victime cu traumatisme usoare. Conducatorul autoturismului a fost evaluat medical la fata locului.

Au fost transportate la spital de catre echipajele medicale toate persoanele implicate in eveniment, dintre acestea, patru la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara si trei la  Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, in stare constienta si cooperanta”, ne-a transmis purtatorul de cuvant al ISU Timis. (Vlad Enciu)

Leave a Reply