Frontiera romano–sarba din judetul Timis, deschisa pentru biciclisti si ambarcatiuni in ultimul weekend al lunii

La initiativa Consiliului Judetean Timis, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane, a aprobat trecerea granitei catre Republica Serbia, atat pe pista de biciclete, cat si pe apa pentru traficul cu ambarcatiuni.


Astfel, timisenii vor putea trece granita in tara vecina pe bicicleta, dar si cu ambarcatiunile proprii o data pe luna, incepand cu acest sfarsit de saptamana pana in octombrie 2024.

Consiliul Judetean Timis a solicitat Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara deschiderea unui punct de frontiera in fiecare ultim weekend al lunii, in perioada martie – octombrie 2024, pe langa pista de biciclete construita de-a lungul canalului Bega, dar si pe apa pentru traficul cu ambarcatiuni, intre Timisoara si Zrenjanin, la frontiera romano – sarba.

Demersul CJ Timis vine in urma succesului din anii precedenti, iar printre obiectivele generale ale acesteia se numara promovarea transportului sustenabil si dezvoltarea infrastructurii de mobilitate in zona transfrontaliera.

De asemenea, se are in vedere stimularea competitivitatii transfrontaliere, prin cresterea standardelor infrastructurii de mobilitate si transport, cat si promovarea arealului Canalului Bega ca destinatie verde, deschisa turistilor, recunoscuta international.

Weekend-urile preconizate in care trecerea granitei va fi posibila sunt urmatoarele: 24-25-26 mai, naval/portuar pentru ambarcatiuni si pietonal (biciclete); 01-02 iunie, pietonal (biciclete); 29-30 iunie, pietonal (biciclete); 26-27-28 iulie, naval/portuar pentru ambarcatiuni si pietonal (biciclete), 24-25 august, pietonal (biciclete); 20-21-22 septembrie, naval/portuar pentru ambarcatiuni si pietonal (biciclete); 28-29 septembrie, pietonal (biciclete); 26-27 octombrie, pietonal (biciclete). 

Trecerea frontierei de stat se va face intre orele 08:00 – 20:00 pe baza cartii de identitate, cu respectarea reglementarilor in vigoare la conditiile de calatorie a cetatenilor .

In acest proiect, CJ Timis a fost partener alaturi de Administratia Bazinala de Apa Banat si de Primaria Zrenjanin.

Cei interesati sa petreaca sfarsitul de saptamana la Zrenjanin pot gasi oportunitati de cazare si locatii de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com.

Leave a Reply