CJT: Drum mai rapid intre Timisoara si Ciacova, o investitie de peste 16 milioane de lei

Consiliul Judetean Timis a finalizat procedurile privind atribuirea contractului de executie pentru „Modernizarea DJ 593B Parta-Petroman”. Este vorba despre un sector de drum cu o lungime de 8,8 km, parte dintr-un segment de aproximativ 16 km, care porneste din Parta (DJ 593) si face jonctiunea cu DJ 693B la Petroman.


Lucrarile vor fi realizate de SC Porr Construct, iar reabilitarea acestui tronson va permite scurtarea timpilor de parcurs de la Timisoara la Ciacova.

„Si aceasta lucrare se inscrie in seria celor prin care ne dorim sa le asiguram timisenilor care traverseaza zona conditii mai bune de siguranta si confort in trafic si sa facilitam, in acelasi timp, mobilitatea intre comunele mai putin conectate”, a declarat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

In prezent, structura tehnica a soselei este alcatuita din pietruiri vechi, alternand cu straturi din balast si piatra sparta, dar si cu sectoare de pamant. Mai mult, pe unele portiuni, latimea partii carosabile este redusa, iar marginile nu mai sunt uniforme.

In vederea incadrarii in standardele de clasificare ca drum judetean, respectiv de 3 m/sens, proiectul tehnic prevede, pe langa interventiile specifice, si corectii de traseu si largirea sectiunilor mai inguste.

Valoarea contractului este de aproximativ 16 milioane de lei plus TVA, iar lucrarile vor incepe dupa finalizarea procedurilor de predare a amplasamentului. (C.J. Timis)

Leave a Reply