82 de soferi din Timisoara, amendati de politistii locali pentru ca si-au parcat masinile pe locurile rezervate persoanelor cu handicap

Dupa ce in urma cu doua luni politistii locali au efectuat o ampla actiune pentru identificarea acelor situatii in care unii conducatori auto stationeaza pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati din oras, actiune cu scop preventiv inclusiv pentru reprezentantii supermarketurilor care au fost informati despre legislatia cu privire la necesitatea amenajarii acestor locuri conform normelor in vigoare, s-a trecut la verificari in teren pentru a se stabili daca se respecta Legea 448/2006, privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.


Astfel, in ultimele doua luni un numar de 82 de conducatori auto au fost depistati si sanctionati cu amenzi intre 2000 si 10.000 de lei, iar in unele cazuri s-a trecut la ridicarea autovehiculelor.

Probleme de acest gen au fost intalnite pe Strazile Siemens, Simion Barnutiu, I. Budai Deleanu, V. Lucaciu, Bucuresti, Proclamatia de la Timisoara, Calea Buziasului, Uranus, M. Eminescu, Circumvalatiunii, V. Parvan, I. Muresan etc.

Trebuie mentionat ca in acest interval, aproximativ 30 de timisoreni, inclusiv reprezentanti ai supermaketurilor, au reclamat telefonic ca sunt parcate autoturisme pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilitati din diverse zone din oras, ultimele sesizari fiind inregistrate ieri pe Strada Carei si Aleea Ionel Perlea.

Reamintim ca, potrivit legii, se sanctioneaza ”parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoane cu handicap, cu amenda de la 2.000 lei la 10.000 lei si ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”. (Politia Locala Timisoara, Compartimentul Relatii Publice)

 

Leave a Reply