Fostul sef operativ al SRI, Florian Coldea, plasat sub control judiciar intr-un dosar de coruptie! Aceeasi masura s-a dispus si fata de generalul (r) Dumbrava

Generalul in rezerva Florian Coldea, fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, a fost audiat joi la DNA pana tarziu in noapte. El e suspect intr-un dosar de trafic de influenta si spalare de bani, alaturi de generalul in rezerva Dumitru Dumbrava (fost sef al directiei juridice din SRI) si de avocatul Doru Traila.


Cand a ajuns la DNA, joi, in jurul orei 12, Florian Coldea le-a spus jurnalistilor ca o sa faca „declaratii” atunci cand o sa iasa de la audieri. El a ramas in sediul DNA timp de peste 13 ore.

Dosarul este instrumentat de procurorul Mihaela Iorga Moraru, sefa Sectiei I a DNA de combatere a coruptiei. Conform unor surse judiciare, suspectii s-ar fi contrazis in declaratii in fata procurorului.

Coldea, Dumbrava si Traila sunt acuzati de trafic de influenta legat de cazul omului de afaceri Catalin Hideg, condamnat in prima instanta intr-un dosar al Parchetului European pentru fraude la achizitii efectuate in pandemie.

Mai precis, casa de avocatura a lui Doru Traila, pentru care ofera servicii de consultanta firmele lui Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, a incheiat un contract de 600.000 de euro cu Hideg pentru reprezentarea in instanta. Din acesti 600.000 de euro, Hideg a platit efectiv 100.000 de euro catre Florian Coldea.

Procurorii DNA sustin ca avocatul Traila si consultantii Coldea si Dumbrava i-ar fi promis lui Hideg ca in schimbul banilor il ajuta sa obtina o condamnare cu suspendare si sa ii fie ridicat controlul judiciar. Hideg a fost condamnat insa cu executare in prima instanta si apoi a facut denunt la DNA.

LA sediul DNA s-a aflat si Dan Tocaci, om de afaceri din anturajul celor trei si membru provizoriu in Consiliul de Administratie al companiei de salubritate Romprest.

Omul de afaceri Catalin Hideg a declarat intr-un interviu difuzat in 24 aprilie la Realitatea PLUS ca Florian Coldea si Dumitru Dumbrava i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru ”optimizarea” dosarului sau de coruptie aflat in instanta.

Fostul sef al SRI, Florian Coldea a iesit din sediul DNA dupa ora 03:00 noaptea, dupa 15 ore petrecute in fata procurorilor. Acesta a plecat grabit refuzand sa ofere orice declaratie presei. Coldea a fost pus sub control judiciar pe cautiune de 500.000 de lei, avand un termen de 7 zile pentru plata sumei. Aceeasi masura a fost dispusa si pentru generalul in rezerva Dumitru Dumbrava si pentru avocatul Doru Traila.

Cei trei sunt acuzati, intr-un dosar instrumentat de DNA, de trafic de influenta si spalare de bani. Surse judiciare au dezvaluit ca Dumbrava este cel care a cedat primul in fata procurorilor care il ancheteaza, a recunoscut si a colaborat, ceea ce inseamna ca a dat nume si informatii noi. Acesta ar suferi de o boala incurabila si a decis ca mai bine vorbeste decat sa ajunga in imposibilitatea de a se trata in arest.

Din suma de 100.000 de euro pe care omul de afaceri Catalin Hideg le-ar fi dat-o lui Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, 20.000 de euro ar fi ajuns la avocatul Traila, iar restul de 80.000 de euro ar fi fost impartita intre Coldea si Dumbrava.

Reamintim, Hideg a declarat intr-un interviu difuzat in 24 aprilie la Realitatea PLUS ca Florian Coldea si Dumitru Dumbrava i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru ”optimizarea” dosarului sau de coruptie aflat in instanta.

Fostul sef al SRI, Florian Coldea, se afla sub control judiciar pe cautiune de 500.000 de lei. Aceeasi masura a fost dispusa si pentru generalul in rezerva Dumitru Dumbrava si pentru avocatul Doru Traila. Cei trei sunt acuzati intr-un dosar instrumentat de DNA de trafic de influenta si spalare de bani.

Dupa ce a fost audiat la sediul DNA timp de mai bine de 13 ore, generalul in rezerva Dumitru Dumbrava a fost pus sub control judiciar pe cautiune de 500.000 de lei. El este acuzat, alaturi de fostul sef al SRI, Florian Coldea si de avocatul Doru Traila de trafic de influenta si spalare de bani. Dumbrava urmeaza sa achite suma de 500.000 de lei in termen de 7 zile. (V.E.)

Leave a Reply