Festivalul Educatiei reuneste in Iulius Town Timisoara institutii de invatamant universitar si preuniversitar, care isi vor prezenta oferta educationala (P)

Inovatie, dedicare si educatie sunt cele trei teme in jurul carora graviteaza evenimentele din acesta saptamana din Iulius Town. Festivalul Educatiei din judetul Timis ii invita pe liceeni sa descopere oferte educationale ale institutiilor de invatamant preuniversitar si universitar din Timisoara.


Tot in Iulius Town are loc si la Concursul National de Talente – Maratonul artistilor, unde zeci de copii vor urca pe scena si vor impresiona publicul.

Pana sambata, 25 mai, in Atriumul Iulius Town Timisoara, are loc Festivalul Educatiei din judetul Timis, unde elevi de liceu si gimnaziu pot descoperi oferte educationale ale universitatilor si liceelor din Timisoara, dar si alte surprize.

Ziua de joi este dedicata robotilor educationali si industriali, unde cei prezenti vor afla mai multe despre mecanismele care stau in spatele masinariilor. In a doua zi de festival, universitatile si liceele din Timisoara isi vor prezenta ofertele educationale, iar sambata, in ultima zi de festival, va avea loc o expozitie de arta. Evenimentul este organizat de ROMEnt impreuna cu Universitatea Politehnica din Timisoara si Iulius Town.

Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea de Stiintele Vietii „Regele Mihai I”, Universitatea „Ioan Slavici”, Universitatea Tibiscus si  Scoala Postliceala „Henri Coanda” isi vor prezenta ofertele educationale in cadrul Festivalului Educatiei din Atriumul Iulius Town. Liceul Teoretic „Vlad Tepes”, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Liceul Teoretic „William Shakespeare”, Liceul „Ioan Slavici”, Liceul cu Program Sportiv „Banatul” sunt liceele despre care cei curiosi pot afla mai multe informatii, dar si ce oferta educationala propun. In cadrul Festivalului Educatiei vor avea loc si ateliere creative, unde cei interesati vor putea aborda domenii, precum: pictura, desen, grafica si multe altele.

Duminica, zona Lake Plaza din Iulius Gardens va gazdui Maratonul Artistilor, concurs national de talente. Daca vrei sa urci si tu pe scena, inca ai timp, pana pe 26 mai, sa te inscrii in competitie, urmand pasii de pe site-ul evenimentului. Maratonul Artistilor este prezentat de artistul Mihai Traistariu. Dans, interpretare muzicala, muzica instrumentala, creatie muzicala sunt cateva dintre categoriile la care va puteti inscrie. Concursul National „Maratonul Artistilor” va incepe de la ora 10.00.

Tot duminica, in Iulius Town cei mici sunt invitati la Teatrul de Papusi, unde vor putea afla povestea „Jack si vrejul de fasole”, pe scena din food court, de la ora 11.

(Iulius Town, Consuela Dobos)

Leave a Reply