Women Rally Timisoara – o etapa senzationala, cu Alina Dumitru pe cea mai inalta treapta a podiumului (P)

In weekend-ul care tocmai a trecut, a avut loc, la Timisoara, prima etapa a Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service 2024. Trofeul primei etape a fost oferit de Casa Auto Timisoara, iar George, primul banking inteligent din Romania a sustinut clasa de masini electrice.


La aceasta prima etapa a anului 2024 s-au inscris 50 de doamne si domnisoare, cucerite, iremediabil, de “universul” Women Rally, “univers” care a implinit, in acest an, 6 ani de existenta.

Women Rally a aliniat, in capitala Banatului, la prezidiul Briefing-ului care a avut loc la Sala Senatului de la Universitatea Politehnica Timisoara ambasadoare cu nume de impact in societatea timiseana: Ileana Mogosanu – inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca Timis; Nicoleta Mariana Husar – unul dintre cei mai titrati antrenori ai Romaniei la tenis de masa; Jasmina Elena Ciocoiu – tripla Campioana Mondiala XFC la kickboxing; Beatrice Mercado – editor Revista Nascut pentru Sport. Startul Festiv a avut loc de la ora 18 in Piata Iancu Huniade, unde concurentele au trecut prin Poarta de Start, in prezenta spectatorilor si partenerilor competitiei.

Andrenalina a fost la ea acasa la etapa de la Timisoara inca de la Startul Festiv. Motoare si Arte Martiale?! Da, exact asa a fost. O reteta WoW! Sportivi legitimati la Clubul Sportiv Comunal Mosnita au realizat o spectaculoasa demonstratie in “acopaniamentul” de motoare ambalate de adevaratele amazoane de la Moto Girls Timisoara.

Competitia a fost un real succes, iar concurentele s-au descurcat impecabil pe asfaltul incins de la Shopping City Timisoara, pe parcursul celor 2 manse de concurs. La final, au fost desemnate castigatoarele celor 6 clase instituite, plus Clasamentul General. O mare supriza a oferit Alina Alexandra Dumitru devenita, de ceva timp, din ambasadoare, competitoare cu acte in regula, la Women Rally. Ea a reusit uimitoarea performanta de a obtine trei urcari pe cea mai inalta treapta a podiumului: locul I in clasamentul general, locul I la clasa 3 si locul I la tractiune fata!

Clasament Clasa 1

Locul 1 – Roxana Armeana – Suzuki Swift

Locul 2 – Madalina Vasiloiu – Citroen C2

Locul 3 – Maria Turai – Seat Ibiza

Clasament Clasa 2

Locul 1 – Francisca Radu – Mazda 3

Locul 2 – Catalina Diac – Ford Fiesta

Locul 3 – Ildiko Melinda Martonos – Ford Ecosport

Clasament Clasa 3

Locul 1 – Alina Alexandra Dumitru Samarghitan – Mini Cooper

Locul 2 – Mirela Bejnariu – Honda Civic

Locul 3 – Mihaela Voivod – Peugeot 207

Clasament Clasa 3+

Locul 1 – Adelina Marina Fratean – Audi A3

Locul 2 – Simona Boanca – Mercedes Benz GLC 300e

Locul 3 – Ioana Bente – BMW 430i XDrive

Clasament Clasa 4

Locul 1 – Cornelia Plesoianu – Hyundai Ioniq

Locul 2 – Diana Ciucas Ielciu – Hyundai Ioniq

Locul 3 – Corina Olivera Marcovici – Hyundai Ioniq

Clasament Clasa 5

Locul 1 – Sonia Roxana Florescu – Citroen DS 3

Locul 2 – Florina Stela Pascu – Ford Fiesta

Locul 3 – Loredana Rozorea – Volkswagen Golf 5

Clasament General

Locul 1 – Alina Alexandra Dumitru Samarghitan – Mini Cooper

Locul 2 – Mirela Bejnariu – Honda Civic

Locul 3 – Adelina Marina Fratean – Audi A3

“Ma bucur mult pentru rezultatul obtinut si recunosc ca aceasta a fost tinta mea – 3 locuri I din 3 posibile! Chiar daca nu am avut prea mult timp sa ma antrenez, fiind foarte prinsa cu propriile mele proiecte sportive, m-am concentrat si iata ca am reusit! In alta ordine de idei, sunt impresionata de cat de bine a fost organizata aceasta etapa si o felicit pe Laura Savu si pe echipa ei.” – Alina Alexandra Dumitru.

“Am fost onorata sa fiu parte din frumoasa comunitate Women Rally – o oportunitate teribil de incantatoare de a fi impreuna cu atatea femei puternice si de a trai emotiile unei competitii pline de adrenalina. Multumesc cu recunostinta Women Rally, Laurei Savu, dar si tuturor participantelor!” – Ileana Mogosanu.

“A fost o experienta inedita, dar frumoasa pentru mine. Recunosc ca am avut mari emotii. A fost pentru prima oara in viata mea cand am condus o masina cu cutie automata. Dar cum m-am aflat pe traseul de concurs, chiar daca evolutia mea a fost in afara competitiei, m-am simtit in siguranta si nu exclud posibilitatea de a concura, pe viitor, la Women Rally. Incurajez toate femeile sa conduca, in viata de zi cu zi, o masina si, de ce nu, sa o faca si in mod sportiv, la Women Rally. Varsta este doar un numar.” – Nicoleta Mariana Husar.

“Inainte de start nu am avut emotii, ci doar am fost foarte entuziasmata. Am vazut traseul si nu mi s-a parut dificil. Dupa ce l-am parcurs, cu multa grija, am avut o senzatie extraordinara! Eu nu am permis de mult timp, avand 18 ani, motiv pentru care am mers cu multa prudenta, cum recomad si celor de varsta mea sa o faca in viata reala. Pe viitor, atunci cand regulamentul imi va permite, cred ca voi reveni in calitate de concurenta.” – Jasmina Elena Ciocoiu.

“Women Rally este o poveste… “magenta” ca si impact in inimi de doamne si domnisoare, ca ROZUL acela electrizant din viata, dorit de toata lumea. “Convertirea” adrenalinei in motivatie – pledoarie este preocupare – tinta pentru toate participantele la Women Rally. FEMEIA este atat “acceleratie”, cat si “frana” de viata.

ROLUL ei in societate este de o valoare nepretuita. FEMEIA defineste umanitatea nu doar prin aducere de viata pe lume, ci si prin conduita si implicare producatoare de plus valoare. Prin automobilismul sportiv feminin demonstram exact rolul femeii in societate. La propriu, dar si la figurat, sub degetele de femeie, VOLANUL nu este doar volan, ci si atitudine de viata. Comunitatea Women Rally este comunitatea demna de urmat, ca model de viata.” – Beatrice Mercado, presedinte Asociatia Junior Sport.

“A fost al 17-lea eveniment Women Rally organizat de catre noi, si, asa cum ne-am obisnuit, totul a fost la superlativ. Am incheiat o etapa senzationala, iar feedback-ul, atat din partea concurentelor, cat si al tuturor celor implicati, a fost, ca de obicei, extrem de pozitiv si motivant, totodata. Nu pot sa nu remarc cresterea in valoare sportiva a concurentelor, ceea ce ma face sa fiu mandra de faptul ca Women Rally isi atinge scopul pentru care a fost creat.” – Laura Savu, fondator si organizator Women Rally.

Festivitatea de Premiere s-a desfasurat in cadrul Dineului Oficial, la Casa Auto Timisoara, partenerul de traditie al proiectului. Cu aceasta ocazie, castigatoarele de la toate clasele, in aplauzele celor prezenti, au urcat pe podium, bucurandu-se de reusita. La finalul evenimentului a avut loc o licitatie cu strangere de fonduri pentru realizarea Revistei Nascut pentru Sport – cel mai complex proiect din Romania de educatie si cultura sportiva pentru copii – revista care se ofera, gratuit, elevilor, direct in scoli, din mana marilor valori ale sportului romanesc.

Toate informatiile legate de concurente, noutatile din timpul concursului si atmosfera Women Rally, surprinsa in imagini, sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro si pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, inscriere si urmatoarele etape din acest sezon pot fi gasite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul National Women Rally, editia 2024, este sustinut de catre Bosch Car Service.

Etapa I – Timisoara (17-18 mai 2024) a Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2024, Trofeul Casa Auto Timisoara, a fost sustinuta de catre Bosch Car Service, Casa Auto Timisoara, clasa de masini electrice powered by George, primul banking inteligent din Romania, si partenerii gold: Castrol Romania, Catena – Farmacia Inimii, Herbalife, Romgaz, Shopping City Timisoara, KissFM.

Parteneri silver: Cramele Cricova, Gerovital, Teilor, NISSA, Violettes – Boutiques des fleurs, Pensiunea Zefir, Antreprenoare, ADAA – Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, Coca-Cola, PMA Invest, Nazzuro Aqua, AFAR – Asociatia Femeilor de Afaceri din Romania, Speed Fire Protection, Stingatoare Victoria.

Parteneri: Primaria municipiului Timisoara, Universitatea Politehnica Timisoara.

Parteneri media: TVR, TVR Timisoara, RallyMax, Autorally.ro, Livestream Romania.ro, Autostiri.ro, Ziarul News, GP24.ro, Fanrally.ro, 24auto.ro, revista Nascut pentru Sport, Express de Banat, Impact Press, Transilvania Business, Fabian Robert Photography.

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Agentiei Nationale pentru Sport.

(Women Rally, Laura Savu)

 

Leave a Reply