Universitatea de Vest din Timisoara deschide platforma online de admitere pentru inscrierea candidatilor (P)

– Viitorii studenti UVT isi pot crea dosarele de inscriere, online, pe platforma de admitere, accesand site-ul admitereonline.uvt.ro – 


Aspirantii la studii universitare pot incepe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT), prin intermediul platformei online special creata pentru a face inscrierea candidatilor cat mai facila – admitereonline.uvt.ro.

Toate informatiile despre procesul de admitere si oportunitatile pe care UVT le ofera sunt disponibile pe site-ul UVT dedicat procesului de admitere – admitere.uvt.ro.

Pana in prima parte a lunii iulie 2024, candidatii vor putea sa completeze informatii si sa incarce documente pe platforma de inscriere. Procesul de inscriere se deruleaza in mediul online, urmand ca documentele sa fie prezentate de catre candidati la centrele de admitere, pentru certificarea acestora conform cu originalul, prin scanare de catre reprezentantii UVT.

Pasii pe care trebuie sa ii parcurga candidatii in cadrul procesul de inscriere sunt disponibili AICI. Oferta UVT este formata din 82 de programe de studii universitare de licenta si 102 programe de studii universitare de masterat, din 35 de domenii de studii. 

La UVT incercam constant sa inovam, astfel ca remarcam ca, dincolo de oferta educationala foarte vasta si complexa pe care o punem la dispozitia celor interesati, propunem si in acest an universitar un program de studii universitare de licenta UNIC la nivel national – Stiinte aplicate in criminalistica. Totodata, aspirantii la studii universitare pot alege sa aplice si pentru programul de studii universitare de licenta Inteligenta artificiala (in limba engleza), UVT fiind una dintre cele doar doua universitati din tara care si-au asumat formarea studentilor in acest domeniu.

Pentru anul 2024, ofertei de programe de studii universitare de masterat din cadrul UVT i s-au adaugat patru programe noi, in domeniile Finante, Filologie si Stiinte ale comunicarii: Guvernanta organizationala si consultanta fiscala, Master in Sustainable Finance (Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor), Digital Technologies for Language Research and Applications (Facultatea de Litere, Istorie si Teologie) si Comunicare publicitara in medii digitale (Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii).

La toate programele de studii universitare de licenta din cadrul UVT procesul de admitere presupune sustinerea unei probe de admitere, in format fizic, la sediul central UVT sau la sediile facultatilor UVT, fie pentru testarea cunostintelor/aptitudinilor conexe domeniului de studii ales si a capacitatilor cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilitatilor lingvistice si de rationament. Mai multe detalii despre procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare pot fi gasite pe paginile aferente acestora de pe platforma de admitere.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) intelege cat este de important ca tinerii cu rezultate deosebite, care exceleaza in diverse domenii si care vor sa aduca o schimbare in societatea in care traiesc, sa fie sustinuti si incurajati in parcursul lor academic. Asadar, pe langa facilitatile pe care le acorda pentru performante academice studentilor sai, UVT a pregatit si un pachet de beneficii pentru viitorii studenti care, in perioada studiilor liceale, au obtinut rezultate deosebite la diverse concursuri si olimpiade nationale si internationale, care obtin media 10 la examenul de bacalaureat sau care sunt sefi de promotie in cele mai bune licee din fiecare judet, mai multe detalii fiind disponibile pe website-ul dedicat admiterii la UVT.” (UVT, Horea Bacanu)

Leave a Reply