Women Rally: Sonia Roxana Florescu, castigatoarea primei etape a campionatului national de automobilim feminin desfasurat la Timisoara (VIDEO)

Campionatului National Women Rally, primul eveniment automobilistic din acest an dedicat doamnelor si domnisoarelor, desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, a debutat, in acest weekend la Timisoara, aliniind la start nu mai putin de 50 de concurente, din 10 judete.


Programul primei etape a debutat vineri, 17 mai, la ora 15, cu briefing-ul premergator concursului, care a avut loc la Universitatea Politehnica Timisoara, unde organizatorii si participantele au discutat toate detaliile privind regulamentul si programul competitiei.

Incepand cu ora 18, s-a desfasurat startul festiv, in Piata Iancu Huniade, unde concurentele au trecut prin poarta de start, din minut in minut, in prezenta spectatorilor, partenerilor competitiei si a oficialitatilor locale. Competitia propriu-zisa a avut loc sambata, 18 mai, pe un traseul special amenajat la Shopping City Timisoara.

Concurentele au avut de parcurs un traseu destul de dificil, prevazut atat cu viraje de viteza, cat si cu ace de par sau sicane, unde au avut posibilitatea sa-si demonstreze agilitatea la volan.

In cele doua manse de concurs, prima incepand cu ora 10, iar cea de a doua la ora 14, concurentele au luat startul pe rand, fiind cronometrate la sutimi de secunda. Evenimentul sportiv a putut fi urmarit live pe pagina de facebook Women Rally si pe canalul de YouTube al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

La finalul concursului, in cadrul unui dineu organizat la showroom-ul Mercedes-Benz MAR20x, au fost premiate cele mai bune concurente din cele 6 clase instituite, plus Clasamentul General.

Conform regulamentului competitiei, clasele sunt constituite in functie de capacitatea motorului si de gradul de modificare al masinii. Clasele 1, 2, 3 si 3+ sunt dedicate masinilor de strada fara modificari, cu motor termic, in functie de capacitatea cilindrica.

Acestora li se adauga clasa 4, a masinilor electrice, sustinuta de George –  primul banking inteligent din Romania.

Ultima clasa este Clasa 5, cea a masinilor modificate si / sau posesoarelor de licenta FRAS cu un grad mai mare decat cel al licentelor pentru Women Rally. Women Rally este astfel locul perfect pentru a face primii pasi in motorsport cu costuri minime folosind masinile personale.

Castigatoarea primei etape din cadrul campionatului national de automobilism Women Rally 2024 este timisoreanca Sonia Roxana Florescu, pe o masina Citroen DS 3, care a reusit sa parcurga traseul in 56,85 secunde, intrecand-o pe concurenta care s-a clasat pe pozitia a II-a, tot o timisoreanca, Florina Pascu.

Vom reveni cu clasamentul general si alte informatii din cadrul competitiei. (Carla Radulescu)

Leave a Reply