Dare de mita la PTF Portile de Fier II / Un albanez fara acte a vrut sa intre in Romania cu o spaga de 100 de euro

In data de 19 mai 2024, lucratori de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Mehedinti au fost sesizati telefonic de un agent de politie de frontiera, din cadrul PTF Portile de Fier II despre faptul ca, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, pe sensul de intrare in tara, s-a prezentat, cu autoturismul proprietate personala, o persoana, cetatean roman, care era insotita de un cetatean albanez.


In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca cetateanul albanez nu indeplinea conditiile de intrare in tara, iar pentru a nu aplica masurile legale, persoana in cauza i-a oferit agentului de politie de frontiera suma de 100 euro.

In acest context, ofiterii de politie din cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Mehedinti au sesizat de indata Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti, iar in urma activitatilor desfasurate, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de conducatoarea auto pentru dare de mita.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie. (Directia Generala Anticoruptie)

Leave a Reply