Bursa locurilor de munca de la Timisoara, un succes pe toate planurile: “Ne-am depasit obiectivele pe care ni le-am propus”

Centrul Regional de Afaceri Timisoara a gazduit, ieri, Bursa Generala a Locurilor de Munca, eveniment organizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, in parteneriat cu Camera de Comert Industrie si Agricultura CCIA Timis.


Florica Chirita, presedintele CCIAT, a declarat ca Bursa locurilor de munca este foarte importanta pentru judetul Timis, de aceea CCIAT ii da o atentie deosebita, ii dedica un interes deosebit si a decis sa il organizeze chiar la sediu CRAFT. “Noi am dat atentie intotdeauna bursei generale a locurilor de munca, fiindca CCIAT sustine antreprenoriatul care are nevoie de forta de munca si il ajuta sa isi gaseasca oamenii”, a concluzionat Florica Chirita.

La aceasta editie, dupa cum a anuntat Paula-Roxana Kasai (foto 2), director executiv al AJOFM Timis, au fost puse la dispozitia persoanelor care sunt in cautarea unui job peste 900 de locuri vacante de la 53 de angajatori.

In primele doua ore, s-a inregistrat un record: 587 de persoane si-au depus cererile de angajare. Pana la ora 11, au fost 1.022 de persoane care au vizitat Bursa locurilor de munca 2024. Unul dintre cele mai vizitate standuri a fost cel al Armatei Romaniei, foarte multi tineri interesandu-se despre conditiile de eligibilitate pentru imbracarea hainei militare.

“Pentru noi inseamna foarte mult, intrucat ne-am depasit obiectivele pe care ni le-am propus. Vom vedea cu exactitate cand vom trage liniile si concluziile”, a spus Kasai.

La bursa au fost oferite 824 de locuri de munca pentru studii medii: operatori in productie, transport persoane, muncitori necalificati, tamplarie, gestionar de depozite etc.

Pentru studii superioare au fost puse la dispozitie 83 de locuri de munca, pentru arhitectecti, fabricarea de echipamente tehnologice de iluminat, cercetare si dezvoltare, inginer IT pentru diferitele domenii.

Cele mai cautate meserii si posturi oferite persoanelor fara studii superioare au fost: operator productie, muncitor necalificat, lucrator comercial, stivuitorist si lacatus mecanic, in timp ce pentru cei cu studii superioare au fost disponibile posturi in domeniul ingineriei si al asistentei cercetarii.

Potrivit AJOFM Timis, dintre cei peste 1000 de participanti, aproximativ 600 au fost selectati, deja, pentru angajare. (G.I.)

Leave a Reply