USR Timis: „Daca doriti sa-i ajutati pe timisoreni, vorbiti la sefii vostri de la Bucuresti sa dea inapoi cele 140 de milioane de lei furate la prima redistribuire”

In prima saptamana de campanie, grupul PSDNL din Consiliul Judetean s-a gandit sa faca un cadoul electoral Timisoarei: 3,5 milioane de lei din cei 140 de milioane de lei pe care i-au furat la Bucuresti, in baza unui algoritm de distribuire contestat de primarul Dominic Fritz.


Propunerea PSDNL penalizeaza UATurile unde PSDNL nu are niciun interes electoral sau nu sunt feudale politice ale partidului comasat.

Grupul USR din CJ Timis, prin vocea liderului sau, Vlad Sendroiu, a raspuns prin depunerea unui amendament care vizeaza redistribuirea fondurilor intr-un mod impartial si nediscriminatoriu. Propunerea noastra urmareste sa asigure ca toate comunitatile din judetul Timis beneficiaza de un tratament echitabil, indiferent de culoarea politica a administratiei locale sau de interesele electorale ale partidului comasat.

Astfel grupul USR a propus suplimentarea alocarilor pentru mai multe UAT-uri discriminate, printre care si Lugojul, care nu a primit nimic de la PSDNL,  fara nicio justificare, desi este municipiu. USR a sustinut ca Lugojului sa-i fie alocata suma de 1 milion de lei.

Amendamentul USR a fost respins, dar doar pentru insusi candidatul PSD la Lugoj Calin Dobra a dorit sa faca un amendament cu acelasi obiect, dar cu jumatate din suma propusa de USR, ca sa se faleasca in campania electorala. USR a pledat din nou pentru ca Lugoj sa primeasca o alocare pe masura importantei, respectiv 1 milion de lei. Acest al doilea amendament al USR a fost adoptat de plen.

„Daca doriti sa-i ajutati pe timisoreni vorbiti la sefii vostri de la Bucuresti sa dea inapoi cele 140 de milioane de lei furate la prima redistribuire si sa abroge acel OUG nedrept. Faptul ca PSDNL a ales sa faca o mascarada prin care garanteaza sprijinul primarilor fideli si cumpara voturi din banii alegatorilor este o dezamagire pentru timisoreni si timiseni. Intr-un judet unde fiecare cetatean contribuie la bugetul Consiliului Judetean Timis, este de neconceput ca drepturile si beneficiile sa fie impartite de PSDNL din pix, dupa criterii politice si electorale”, a declarat Vlad Sendroiu, liderul consilierilor USR din CJ Timis.

Alianta Dreapta Unita se angajeaza sa schimbe regulile jocului politic in judetul nostru si sa redistribuie corect banii timisenilor, dupa alegerile din 9 iunie.

Aducem in atentia publicului aceste abuzuri pentru a constientiza gravitatea situatiei si pentru a invita cetatenii sa ni se alature in efortul de a asigura o distribuire corecta si echitabila a resurselor. (USR Timis)

Leave a Reply