Aquatim anunta finalistii etapei locale The Water We Want 2024 (P)

Aquatim anunta lucrarile selectate pentru etapa internationala a celei de-a cincea editii a concursului de creatie artistica pentru copii si tineri The Water We Want (Apa pe care ne-o dorim), un proiect dezvoltat de Reteaua Internationala a Muzeelor Apei (WAMU-NET) sub patronaj UNESCO, la care compania timiseana de apa este afiliata.


Prin Centrul educational Aquapic, de la fosta Uzina de Apa Industriala a Timisoarei, administrat de Aquatim, au fost inscrise anul acesta peste 50 de de lucrari, realizate de copii si tineri cu varste intre 6 si 19 ani. Participarea la concurs a implicat peste 60 de elevi, de la scoli din mai multe orase.

Competitia The Water We Want (Apa pe care ne-o dorim) are ca tema apa dulce si incurajeza copiii si tinerii sa-si exprime creativ emotiile, ideile si convingerile proprii legate de apa, resursa cea mai de pret a planetei. Lucrarile primite au abordat aspecte legate de resursele naturale, biodiversitate, consum sustenabil, ecosisteme, poluare, dar si spiritualitate si folclor.

Lucrarile care s-au calificat pentru faza internationala de jurizare sunt:

  • Apa e care ne-o dorim / The Water We Want, categoria videoclip sau alte creatii media, 13-18 ani, autor Gheorghe Bebeselea, 18 ani, Colegiul Tehnic Emanoil Ungureanu Timisoara;
  • Cum va arata viitorul? / What Will the Future Look Like?, categoria desen, 10-12 ani, autor Carina Modra, 11 ani, Scoala Gimnaziala nr. 24 Timisoara;
  • Nemurirea din apa / Immortality from water, categoria videoclip sau alte creatii media, 19-25 ani, autor Mihai Casian Dragoi, 19 ani, Liceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu Deva;
  • Apa vietii / The water of life, categoria desen, 13-18 ani, autor Maria Ariana Hila, 13 ani, Liceul Bilingv Miguel de Cervantes Bucuresti;
  • Consecinta / Consequence, categoria desen, 10-12 ani, autor Mihai Tudor Hila, 11 ani, Liceul Bilingv Miguel de Cervantes Bucuresti;
  • Cantecul Apei / Song of Water, categoria desen, 13-18 ani, autor Daniela Caprian, 14 ani, Scoala Raionala de Arte Plastice Nicolae Moisei, Telenesti, Republica Moldova.

Lucrarile selectate pot fi vizionate pe paginile Facebook Aquapic si Aquatim. Ele urmeaza sa fie publicate in expozitia digitala internationala de pe site-ul dedicat concursului.

Rezultatele finalei internationale, in care se vor acorda sase premii a cate 250 de euro pentru cele mai bune lucrari de la fiecare categorie, vor fi anuntate in cursul lunii iunie. Castigatorii vor primi diplome, semnate de presedintele si de directorul executiv al WAMU-NET. Juriul international va fi format din membrii Comitetului Consultativ al WAMU-NET, experti independenti (educatori) si reprezentanti din comunitatea apei UNESCO.

Ii felicitam pe tinerii castigatori si pe profesorii lor coordonatori, Minodora Giuchici, Rodica Tache, Monika Hompot, Mihaela Petre, Svetlana Caprian si le dorim succes si la etapa urmatoare! Multumim tuturor participantilor pentru contributiile pline de inspiratie, precum si cadrelor didactice pentru indrumare si implicare.

Concursul Apa pe care ne-o dorim isi propune sa imbunatateasca vizibilitatea si calitatea programelor educationale implementate de muzeele apei, pe care sa le promoveze la nivel mondial. Elevii si tinerii sunt stimulati sa contribuie cu idei inovatoare la promovarea consumului si utilizarii responsabile apei, pe termen lung. (Comunicare si Marketing Aquatim SA)

Leave a Reply