Actiunea Blocada pe sosele aduce bani la buget! Politistii rutieri au dat amenzi de peste 4,5 milioane de lei

Politistii au retinut, sambata, 798 de permise de conducere si au retras 354 de certificate de inmatriculare, a informat Inspectoratul General al Politiei Romane, intr-un comunicat remis presei, transmite Agerpres.


„Politistii rutieri au actionat pentru cresterea sigurantei in trafic, fiind constatate 134 de infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. Totodata, au fost retinute 798 de permise de conducere, dintre care 387 pentru viteza, 77 pentru alcool si 12 pentru droguri si au fost retrase 354 de certificate de inmatriculare”, se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, in ultimele 24 de ore, politistii au intervenit la peste 3.000 de solicitari ale cetatenilor si au constatat peste 11.200 de fapte contraventionale.

Sambata, politistii au actionat, la nivel national, pentru a preveni faptele antisociale, organizand 492 de actiuni si au intervenit la 3.035 de evenimente, dintre care 2.549 au fost sesizate de catre cetateni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 22 de persoane urmarite national sau international, fata de care au fost dispuse masurile legale, iar in cauzele instrumentate au fost dispuse 43 de masuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, politistii au aplicat 11.250 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 4.521.041 de lei.

Tot sambata, in cadrul actiunii BLOCADA, organizata din dispozitia conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situatii de risc si mentinerea unui climat optim de ordine si siguranta publica, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel national, peste 4.142 de politisti si jandarmi au actionat, in sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publica, prevenirea faptelor cu violenta, prevenirea traficului si consumului de droguri, precum si pentru cresterea gradului de siguranta rutiera fiind organizate 475 de filtre, iar in cadrul activitatilor desfasurate au fost verificate 8.195 autovehicule si legitimate 13.591 de persoane.

Actiunile pentru prevenirea accidentelor de circulatie si cresterea sigurantei in trafic au continuat, fiind efectuate 3.852 de testari cu dispozitive etilotest/alcooltest si 226 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducatorilor aflati sub influenta substantelor psihoactive.

„In cadrul actiunii Blocada, politistii au constatat 39 de infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. Au fost retinute 431 de permise de conducere, dintre care 43 pentru alcool si 234 pentru viteza. Totodata, au fost retrase 172 de certificate de inmatriculare”, se mentioneaza in comunicat. (V.E.)

Leave a Reply