UPT Campus Explorer: Tabara gratuita la Timisoara pentru elevii care vor sa experimenteze viata de student

Universitatea Politehnica Timisoara vine in sprijinul elevilor de liceu, oferindu-le sansa de a experimenta viata de student in cadrul proiectului UPT Campus Explorer, o tabara gratuita ce are ca scop incurajarea elevilor in vederea continuarii parcursului educational, dupa finalizarea studiilor liceale, reducerea ratei abandonului universitar in special in primul an de facultate, informarea elevilor cu privire la domeniile de studiu puse la dispozitie de catre Universitatea Politehnica Timisoara, pentru a facilita o mai buna tranzitie spre invatamantul superior, respectiv pentru orientarea lor catre o cariera de succes.


In cadrul proiectului UPT Campus Explorer, elevii sunt invitati sa descopere viata de student intr-un mod mai aparte, avand sansa sa exploreze laboratoarele interactive din cadrul UPT, sa se implice in activitati care sa le stimuleze creativitatea si dezvoltarea personala, si sa se distreze la atelierele si evenimentele recreative.

Pe durata taberei, elevii vor desfasura activitati in cadrul laboratoarelor didactice din cadrul celor 8 facultati implicate in proiect, vor participa la activitati de cunoastere si dezvoltare personala, precum si la diverse tipuri de ateliere de educatie non-formala si activitati recreationale, alaturi de reprezentantii ligilor studentesti.

„Prin acest proiect am dorit sa oferim elevilor de liceu sansa de a experimenta viata de student, ce inseamna meseria de inginer in diverse domenii si ce oportunitati ofera Universitatea Politehnica Timisoara.

Activitatile practice la care vor lua parte in laboratoarele facultatilor, sub indrumarea cadrelor didactice, dar si diversele ateliere de educatie non-formala sau activitatile recreative, alaturi de studenti-voluntari din ligile studentesti ii vor ajuta pe elevi sa ia decizia potrivita in ceea ce priveste viitorul lor”, a declarat prof.univ.dr.ing. Alina Dumitrel, prorector UPT si coordonator UPT Campus Explorer.

Elevii de clasa a XI-a se pot inscrie, pana in data de 26 mai 2024, pe site-ul proiectului (https://explorer.upt.ro/), putand alege una dintre facultatile participante:

Facultatea de Arhitectura si Urbanism

Facultatea de Automatica si Calculatoare

Facultatea de Inginerie Chimica, Biotehnologii si Protectia Mediului

Facultatea de Constructii

Facultatea de Inginerie Electrica si Energetica

Facultatea de Management in Productie si Transporturi

Facultatea de Mecanica

Facultatea de Stiinte ale Comunicarii

Pe durata taberei – 9-14 iulie 2024 – elevii participanti pe fiecare dintre cele 200 de locuri disponibile vor beneficia de cazare si 3 mese pe zi, asigurate in unitatile Universitatii Politehnica Timisoara.

Echipa de organizatori UPT Campus Explorer este formata din reprezentanti ai conducerii UPT, Departamentul de Marketing Universitar, cadre didactice din fiecare facultate implicata si voluntari ai organizatiilor studentesti din UPT. (Universitatea Politehnica Timisoara, Lucian Ronkov)

 

Leave a Reply