RETIM comunica masuri cu implementare imediata! Cresteri salariale la soferi si incarcatori, dar si schimbarea sefului de la Sectia de Salubrizare 1 (P)

Luand in considerare intreruperea nejustificata a activitatii de catre o parte a angajatilor Sectiei de Salubrizare 1 a societatii RETIM Ecologic Service S.A., care in ultima saptamana fie nu a prestat activitate, fie nu a respectat programul de colectare a deseurilor.


Desi nu au fost respectate procedurile legale si exista un contract colectiv de munca in vigoare obligatoriu pentru societate si angajati, compania RETIM Ecologic Service S.A. a invitat la dialog Sindicatul Liber RETIM Ecologic Service S.A. si angajatii grevisti, in vederea detensionarii situatiei.

In urma acestor discutii, societatea RETIM Ecologic Service S.A. comunica urmatoarele masuri cu implementare imediata:

Numirea unui nou Sef de Sectie de Salubrizare 1 pentru coordonarea activitatii personalului responsabil pentru serviciile de salubrizare din Zona 1 Timis;

Majorarea salariului soferilor cu 1.000 de lei net;

Majorarea salariului personalului deservent (incarcatori) cu 246 lei net.

RETIM mentioneaza ca este, de asemenea in curs de a ajusta salariile in cadrul companiei si pentru celelalte categorii de anagajati in vederea asigurarii egalitatii de tratament.

Compania iti cere scuze fata de toti cetateni afectati de disconfortul creat in ultima saptamana si ii asigura ca a intreprins masurile necesare pentru reinceperea lucrului, intelegand importanta prioritara a accesului cetatenilor la un serviciu de salubritate derulat in parametrii optimi pentru activitatile de colectare a deseurilor din Zona 1 Timis, inclusiv Municipiul Timisoara.

RETIM utilizeaza un sistem tehnologic de identificare, recunoastere si contorizare a rutelor parcurse de personalul de pe traseu, folosind un sistem de monitorizare omologat, toti angajatii fiind informati in acest sens, conform prevederilor legale in vigoare.

Pentru remedierea situatiei creata, RETIM aduce la cunostinta publicului faptul ca a mobilizat echipaje suplimentare de colectare din alte zone de operare. Avem incredere ca personalul din Sectia 1 de Salubrizare 1 va intelege sa reia de indata activitatea de colectare, desfasurata de ani de zile intr-un mod responsabil. (Retim, Bianka Pacurar)

Leave a Reply