Forumul International de Afaceri, eveniment in premiera a CCIA Timis, incepe astazi la Timisoara (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, in perioada 9-10 mai, unul din cele cele mai mari evenimente de business din sistemul cameral romanesc si european, cu participarea a 7 tari: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia si Hertegovina si Romania.


Derulat sub motto-ul „Sa conectam Europa prin afaceri sustenabile”, forumul va crea un spatiu de networking ale carui obiective urmaresc stimularea si valorificarea initiativelor de afaceri intraeuropene, intr-un context de crestere economica si deschidere catre investitii si proiecte viabile.

Vor avea loc intalniri de tip B2B organizate pe tari care vor oferi companiilor posibilitatea de a-si diversifica portofoliul de parteneri si de a-si extinde activitatea pe noi piete.

Pe durata celor doua zile, mai multe companii straine vor expune in produse si servicii la EXPO FORUM. Standurile se afla pe Hol Forum si la parter, in zona Business Lounge.

Pana in prezent, din tarile participante s-au inregistrat pentru intalnirile B2B un numar mare de companii din strainatate – Serbia (32), Turcia (28), Germania (19, inclusiv membri AHK), Polonia (11, inclusiv membri ai Polish Business Club), Italia (10, inclusiv membri CCIpR), Bosnia si Hertegovina (6), cat si peste 160 de companii din judetul Timis si din alte regiuni ale tarii.

Sectoarele economice predominante sunt: agricultura si industrie alimentara, comert, IT&C, energie, industrie prelucratoare, industrie chimica, constructii, imobiliare si dezvoltare urbana, textile, mobila, turism, consultanta in afaceri, transport public, bancar, alte sectoare de nisa.

Au confirmat participarea partenerii CCIAT in organizarea delegatiilor straine: Camera de Comert si Industrie a Serbiei, Consiliul pentru Relatii Economice Externe al Turciei (DEIK), Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), Camera de Comert Romano-Germana (AHK), Camera de Comert Italiana pentru Romania (CCIpR), Camera de Comert si Industrie Bilaterala Romano-Poloneza, Camera Economica a Federatiei Bosnia si Herzegovina.

Vor fi prezenti si partenerii evenimentului, companii de prestigiu, parteneri fideli ai CCIAT.

Alaturi de companiile straine si cele din Romania, la Forum vor fi prezenti oficiali ai administratiei publice centrale si locale, diplomati ai ambasadelor straine acreditate in Romania si la Timisoara (Serbia, Turcia, Germania, Italia),presedinti de camere de comert teritoriale din Romania, reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Domnul Mihai Daraban, presedintele CCIR, va transmite un mesaj video, fiind plecat din tara.

Programul extra-profesional cuprinde un tur de oras, degustari de vinuri si vizite la crame de prestigiu din Banat si cina traditionala romaneasca.

Participarea companiilor este gratuita.

Limba oficiala a evenimentului este engleza.


Informatii suplimentare la tel. o722 503138, Rodica Olinic, consilier Relatii Publice.

(CCIA Timis, Rodica Olinic)

Leave a Reply