Echipa Facultatii de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara a obtinut premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise si un premiu individual de pledoarie la concursul Central and Eastern European Moot Competition

In perioada 26-28 aprilie 2024 s-a desfasurat la Praga (Cehia) etapa finala a Central and Eastern European Moot Competition, prestigios concurs stiintific studentesc de dreptul Uniunii Europene, aflat la a 29-a editie, organizat de catre Juris Angliae Scientia – British Law Centre, in cooperare cu Curtea de Justitie a Uniunii Europene, cu sustinerea altor institutii ale Uniunii Europene, a Centre for European Legal Studies din cadrul Universitatii Cambridge si a Clifford Chance.


In etapa finala a competitiei s-au calificat 16 echipe, printre care si cea a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Accesul in aceasta etapa s-a facut pe baza memoriilor scrise pregatite de catre participanti.

Competitia a constat intr-o simulare a procedurilor in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene, in care echipele participante au prezentat argumentele partilor dintr-o speta vizand procedura trimiterii preliminare, respectarea statului de drept si independenta instantelor nationale, precum si drepturile de proprietate intelectuala asupra unor creatii artistice.

Echipa Facultatii de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara (UVT), formata din Horea Ardelean, Melisa Chespi, Carla Pervu-Milostean (studenti in anul III) si Maria Curbet (studenta in anul IV), s-a calificat in runda semifinala a competitiei si a obtinut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concurs (Best Written Memorials), continuand seria performantelor echipelor care au reprezentat facultatea la editiile anterioare. Totodata, Carla Pervu-Milostean a obtinut un premiu individual de pledoarie.

Pregatirea echipei Facultatii de Drept din Timisoara a fost coordonata de doamna prof.univ.dr. Raluca Bercea, doamna prodecan lect.univ.dr. Sorina Doroga si doamna asist.drd. Bianca Serb, fosta participanta si castigatoare a unui premiu individual de pledoarie la acest concurs. (I.P.)

Leave a Reply