Nucleul dur al liberalilor din Sacalaz, atac dur la Alin Nica: “Sa-ti macelaresti propria organizatie fara scrupule, asta inseamna sa fii dictator!”

Mai multi membri din nucleul dur al PNL Sacalaz, una dintre cele mai solide filiale liberale din Timis, au sustinut, azi, o conferinta de presa, la Hotelul Timisoara, in care au acuzat jocurile politice ale fostului lider al PNL Timis, Alin Nica. In opinia lui Sabin Ceontea, fostul lider local, mazilit de Alin Nica, pretul tradarii filialei de catre fosta conducere a PNL Timis este de 1 milion de euro, atat cat valoreaza subventia APIA pentru o suprafata de 1.300 hectare de teren, care apartine Sacalazului, dar este ocupata ilegal de Primaria Dudestii Noi.


Iata comunicatul de presa emis de vechii liberali din Sacalaz, care au fost “dizolvati” de Alin Nica:

“Insecuritate, instabilitate, blocaj: cu alte cuvinte, o comuna periurbana subdezvoltata datorita jocurilor politice purtate de partidele aflate la carma judetului.

In calitate de consilier local, presedinte al PNL Sacalaz, ales democratic de membrii acestei organizatii, am incercat, in limita propriilor mele puteri, ca pe durata a peste trei ani de mandat sa blochez abuzurile permanente, pe toate planurile, ale actualului primar.

Am adus permanent un impuls pozitiv pentru imaginea PNL, prin sprijinirea bisericii, a scolii, a culturii si sportului sau oferind ajutor unor cetateni sau copii cu probleme sau aflati in nevoi.

Drept ”rasplata” pentru munca depusa, in data de 14.03.2024, cu aceeasi mana cu care tinea microfonul la rugi, domnul Alin Adrian Nica a orchestrat dizolvarea BPL a Organizatiei PNL Sacalaz si numirea unui presedinte interimar, cu scopul sustinerii candidaturii pentru functia de primar a notoriului urmarit penal, Nicu Viorel, primar PMP in functie, in mandatul 2020-2024.

In plus, ”fredonand o doina”, a numit si un BPL interimar, din care au facut parte consilieri ai Pro Romania, PSD, ALDE, acei consilieri care au sprijinit de-a lungul mandatului toate faradelegile notoriului urmarit penal Nicu Viorel, cei care si-au dat girul, prin Consiliul Local, pentru toate abuzurile, pentru toate proiectele cu care acesta a devalizat efectiv bugetul Primariei Sacalaz, an de an.

Motivul acestui macel impardonabil al organizatiei PNL Sacalaz, si nu o data, ci de trei ori in ultimii ani, de doua ori numai in decursul ultimelor zile, a fost bine descris de consultantul politic Sorin Meici. Mai exact, Primaria din Dudestii Noi ocupa ilegal o suprafata de peste 1.300 hectare, avand in vedere ca prin decizia definitiva a instantei de judecata, suprafata respectiva este a comunei Sacalaz.

Nicu Viorel a ajuns conjunctural primarul Sacalazului, iar din pozitia de primar a blocat punerea in executare a sentintei din anul 2020. Asa ca subventia pentru cele 1.300 de hectare este de peste 250.000 de euro/an, adica un milion de euro pentru un mandat de patru ani, cat este mandatul de primar.

Cam asta inseamna sa fii DICTATOR si IPOCRIT, adica sa-ti macelaresti propria organizatie fara scrupule, cea care te-a sprijint sa ajungi presedinte al CJ Timis, iar in paralel sa te vaicaresti, facand apel la valori si principii, ca te calca – chipurile! -, in picioare conducerea aliantei PNL-PSD!

Recent, noua conducere a PNL Timis a trecut din nou peste dorintele legitime ale membrilor Organizatiei PNL Sacalaz, numind, prin aceleasi metode, un alt presedinte interimar de organizatie si un alt BPL.

Au fost profund impresionati de faptul ca viitorul candidat si-a ,,luat”, sau i s-a dat bacalaureatul la 38 de ani (nu a prezentat poze cu colegii de clasa), dar definitorie a fost promisiunea acestuia ca la aceasta candidatura va saluta pe strada patru persoane din zece, nu doua din zece, ca la candidatura din anul 2000. Nu a contat relevant faptul ca in toti acesti patru ani nu a facunt nimic pentru comunitate, nimic pentru PNL Sacalaz ! Cum sa nu alegi un asemenea candidat!

Ce ar trebui sa faca acum votantii PNL, acei oameni care au sprijinit acest partid, asa cum este el, cu bune si cu rele?

In realitate, oamenii sunt cei care construiesc o organizatie, un partid, acesti oameni sunt votati datorita competentelor lor, in ideea de a contribui la dezvoltarea comunitatii, a o ajuta cu proiectele necesare si vitale (educatie, electricitate, apa, gaz, canalizare, drumuri asfaltate etc.).

Cu siguranta ca, in viitor, vor sprijini un primar care va face totul pentru a realiza si va duce la bun sfarsit proiectele necesare comunei, care va reusi sa adune o echipa puternica in realizarea acestora. (Sabin Emilian Ceontea, fost presedinte PNL Sacalaz)

 

 

Leave a Reply