Biciclistii care se plimba pe pista de pe digul canalului Bega, care leaga Timisoara de frontiera cu Serbia, au la dispozitie mai multe locatii unde pot sa se odihneasca si sa-si incarce bateriile. La fiecare popas se poate gasi mancare, de la mititei, pizza, frigarui, pana la carnati fripti sau spaghete, bere, apa sau sucuri racoritoare.
Intre Timisoara si frontiera sunt 37 de kilometri pe digul de aparare impotriva inundatiilor. Acesta incepe de la marginea orasului, in aval de Podul Modos.
Imediat, inca in Timisoara, e primul popas. Pana recent s-a numit La Capite, insa din acest sezon, pentru ca are un nou proprietar a fost redenumi ATC. Aici se pot tine si concerte, se poate comanda mancare si bautura, in mijlocul unei plantatii de capsuni, zmeura si mure. La vara va functiona si piscina.
Pana in localitatea Sanmihaiul Roman se merge pe partea stanga a Begai, iar apoi se traveseaza podul de fier si se continua pe partea dreapta, pana la frontiera. Imediat dupa pod, apare terasa La Pod Popas. Din nou, mancare si bautura la discretie. Si aici se pregateste o piscina.
Dupa ecluza de la Sanmihai vine cea mai veche si mai cunoscuta locatie: La Livada. E cam la 15 kilometri de Timisoara. Functioneaza inca din anul 2016, insa in ultimii ani a devenit un brand al celor de la restaurantul Nora. Se mananca la “impinge tava”.
Un pic mai la vale, la iesirea din Sanmihai, este “Plaja noua”. In locul culturilor de porumb a rasarit si un lac artificial, de peste un hectar, pe care se poate face schi nautic. Locul ofera si alte posibilati de recreere. Pentru cei mici tiroliana, parc de catarare si paintball. In padure, la racoare, a fost amanajat si o zona de terasa-bar, care a fost acoperita.
Acestea sunt cele mai cunoscute si mai mari popasuri, insa aproape de pista de biciclete mai sunt si alte terase care-I asteapta pe ciclisti sa se opreasca un pic din pedalare. (I.P.)
Sursa: ghidulbanatului.ro