Judecatoarea Daniela Panioglu, exclusa pentru a 5-a oara din magistratura. „Sper ca aceasta prigoana a judecatorilor onesti, se va sfarsi in curand”

Sectia pentru Judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, luni, excluderea din magistratura a judecatoarei Daniela Panioglu, de la Curtea de Apel Bucuresti.


Este pentru a cincea oara cand primeste o asemenea sanctiune, semn ca baietii din sistem nu iarta si nu uita ca, in aprilie 2014, Daniela Panioglu a dat statul roman in judecata, la CEDO, unde a reclamat incalcarea libertatii de exprimare.

Actiunea la CEDO a fost inregistrata dupa ce Inalta Curte a mentinut decizia CSM, care a decis ca  judecatoarea ar fi incalcat Codul deontologic ca urmare a publicarii, in 2012, pe site-ul juridice.ro, a articolului “Nimic despre cum un tovaras procuror a devenit presedintele tuturor judecatorilor”.

Un articol in cuprinsul caruia Daniela Panioglu a facut referiri la cariera profesionala a sefei Inaltei Curti de la acea vreme, Livia Stanciu, pe care a numit-o “tovarasa procuror”. „Admite actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Panioglu Daniela – judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

Aplica doamnei Panioglu Daniela – judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 271 lit. b) și lit.s) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, sase mentioneaza in hotararea Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara pronuntata in dosarul 17/J/2023.

Cu siguranta, judecatoarea va ataca decizia CSM, in conditiile in care, anterior, de patru ori, a castigat procesele la instanta suprema si s-a reintors in instanta.

Eu nu vad nici o diferenta fata de comunism. Fara exagerare ori metafora, ne-am intors in urma cu cel putin 40 de ani. Un lagar comunist, in care se comit abuzuri si se sufera pe nedrept, cu singura diferenta ca, acum, portile sunt deschise si poti sa pleci.

Sper ca aceasta prigoana a judecatorilor onesti, despre care se vorbeste prea putin in public, se va sfarsi in curand. Insa, este nevoie de o reforma radicala a justitiei, prin legi bune si magistrati de buna-credinta si competenti profesional, puterile discretionare ale inspectiei judiciare, ale Consiliului Superior al Magistraturii si ale presedintilor de instante sa fie reduse dramatic, iar procurorii sa aiba posibilitatea de a-si desfasura activitatea in mod independent. In acest moment, justitia nu mai este o putere, ci o vulnerabilitate nationala”, a declarat Daniela Panioglu pentru Presshub. (G.I.)

Leave a Reply