Timisoara ramane centrul evenimentelor culturale si in 2024 / VEZI programul expozitiilor, concertelor si spectacolelor din luna februarie

Programul cultural continua si anul acesta, iar Timisoara ramane centrul evenimentelor culturale. Luna februarie este dedicata artelor vizuale, iar pana pe data de 10 februarie, Facultatea de Mecanica – UPT gazduieste Expozitia: unu unu zero zero unu zero zero, ce reflectă istoria campusului Universitatii Politehnica Timissoara si poate fi vizitata de luni pana vineri.


Expozitia RASUCIREA mai poate fi vazuta, pana pe 11 februarie, la Kunsthalle Bega. Aceasta prezinta obiecte de patrimoniu si bunuri culturale din colectiile a 6 muzee: Muzeul National al Banatului din Timisoara, Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica din Lugoj, Muzeul Banatului Montan din Resita, Muzeul Regiunii Portilor de Fier din Drobeta Turnu Severin si Muzeul National Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” din Bucuresti.

Un an cu pepiniera 1306, expozitia care prezinta parcursul Pepinierei in cele zece luni de existenta, de la concept la evolutia plantelor si a relatiei oamenilor cu orasul, poate fi admirata, pana pe 17 februarie, la Floraria din Piata Victoriei.

Una din cele mai frumoase expozitii, Rituals, Keepers and Storms, realizata de Ioana Nemes (foto 1), este deschisa publicului pana pe 9 martie, la Casa ISHO.

Muzeul National de Arta Timisoara va gazdui pana pe data de 17 martie expozitia Parallels. Timisoara/Novi Sad, o incursiune in istoria si cultura celor doua orase, Timisoara si Novi Sad, incepand cu secolul al XVIII-lea si continuand pana in prezent.

Aceasta luna vine cu o oferta culturala variata si alte evenimente, printre care spectacole de teatru pe teme diverse si concerte vor avea loc inca din prima zi a lunii.

Concertul organizat de Orchestra simfonica a Filarmonicii Banatul Timisoara, care ii are ca protagonisti pe dirijorul Gottfried Rabl si solistul de trompeta Gabor Tarkövi, va avea loc pe 1 februarie, de la ora 19, la Filarmonica Banatul, in Sala Capitol.

Spectacolul „Visul unei nopti de vara” se va juca pe data de 3 februarie, la Teatrul German de Stat incepand cu ora 19,30.

Pe data de 4 februarie, in Sala Mare are loc spectacolul de teatru „Sunt o baba comunista”, iar pe 5 si 6 februarie, in Studioul „UTU Strugari” se va juca spectacolul de teatru nonverbal „Copii mamei Badu” de la ora 10.

Tot la Teatrul German de Stat, pe data de 8 februarie, este pus in scena spectacolul „Dragonul” de la ora 19,30, iar in Sala Mare va avea loc spectacolul „Adevarul”  incepand cu ora 19.

Un alt concert organizat de Orchestra simfonica a Filarmonicii Banatul Timisoara va avea loc pe 9 februarie si ii aduce in prim plan pe dirijorul Gabriel Bebeselea si pianistul Simon Trpčeski, de la ora 19.

Pe 12 si 16 februarie, incepand cu ora 19,30, Teatrul German de Stat va gazdui din nou doua spectacole remarcabile, „Oameni. De vanzare” si „Europa”.

Dirijorul Radu Paponiu va fi prezent impreuna cu violonistul Florin Iliescu la cel de-al treilea concert organizat de Orchestra simfonica a Filarmonicii Banatul Timisoara, ce va avea loc tot pe data de 16 februarie, de la ora 19.

Spectacolul de teatru „1978”, se va juca incepand cu ora 16, pe Calea Ghirodei nr. 32, in data de 17 februarie. In aceeasi data are loc si spectacolul „Durerea Fantoma”, de la ora 19, in Sala Mare.

Recitalul Cameral a lui Andrei Ionita la violoncel alaturi de pianistul Demény Balázs se va auzi pe data de 18 februarie, de la ora 19, la Filarmonica Banatul in Sala Capitol.

In aceeasi zi va fi pus din nou in scena spectacolul „1978” pe Calea Ghirodei nr. 32, de la ora 16.

Aceasta luna se incheie armonios cu spectacolul „Despre dragoste, cu dragoste”, pe 24 februarie, in Sala Mare.

Programul Cultural National „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” este finantat de Municipiul Timisoara, Ministerul Culturii si Consiliul Judetean Timis. (I.P.)

 

Leave a Reply