Liderul PMP Eugen Tomac a declarat, duminica, despre contestarea alegerii sale in fruntea formatiunii, ca AEP a devenit o buturuga bolsevica a actualei puteri si ca face un apel catre CSM, pentru ca justitia romana are de luat o decizie importanta, sa valideze vointa exprimata in mod democratic in Congresul formatiunii.
”Tot Partidul Miscarea Populara este implicat in aceasta constructie. Faptul ca AEP a devenit o buturuga bolsevica a actualei puteri si in mod absolut discriminatoriu, din momentul in care am anuntat ca suntem de acord si raspundem invitatiei USR de a veni in dreapta unita, au aparut si aceste probleme si presiuni din partea unei institutii ale statului care are cu totul alta menire in societatea noastra.
Amintesc ca eu am revenit in fruntea partidului prin vointa a 99 % din membrii din conducerea PMP. Timp de un an si jumatate, Autoritatea Electorala a avut o relatie excelenta cu PMP. Brusc, din momentul in care am hotarat sa ne luam soarta in maini si sa punem umarul la aceasta constructie importanta, cei de acolo au reevaluat relatia cu noi”, a spus Eugen Tomac in conferinta de presa sustinuta dupa lansarea listei Dreptei Unite la alegerile europarlamentare, despre contestarea in justitie a alegerii sale in fruntea PMP.
Eugen Tomac a continuat: ”Fac un apel catre Consiliul Suprem al Magistraturii, pentru ca justitia romana are de luat o decizie importanta. Legea spune ca in 15 zile dupa ce un congres isi valideaza conducerea Tribunalul trebuie sa valideze vointa exprimata in mod democratic de catre conducerea unui partid. De doi ani de zile un proces verbal al Partidului Miscarea Populara este tarat prin tribunale de oameni care deschis spun ca fac jocul actualei puteri”.
Liderul PMP si-a exprimat convingerea ”ca aceasta chestiune va fi transata cat mai rapid”.
”Sunt absolut convins ca aceasta chestiune nu va reprezenta un derapaj. Exista un partid politic european, cu reprezentare europeana, PMP are peste 2000 de alesi locali a avut doua congrese nu un singur congres prin care in mod democratic ne-am stabilit care sunt directiile, cine conduce partidul si nu credem ca va exista un asemenea derapaj. Este foarte important sa nu existe niciun fel de interferente de niciun fel de natura. Si stampila si sediul si toate activitatea este gestionata de un consiliu de conducere al PMP, pe care il reprezint eu multumesc”, a mai spus Tomac.
Presedintele Autoritatii Electorale Permanente, Toni Grebla, a anuntat, in luna iulie, anul trecut, ca institutia a decis sa suspende plata subventiei catre Partidul Miscarea Populara, in urma litigiului privind conducerea formatiunii, intre fostul presedinte Cristian Diaconescu si noua conducere, aleasa de Congres, in persoana liderului Eugen Tomac, care nu a fost solutionat si se afla inca in instanta. (Mara Ion)
Acest moldovean (ucrainian) prost nu vrea sa respecte legea. A facut el un congres si sa pus presedinte si are pretentia ca ceilalti sa fie de acord. Un infractor. “Moldovene”da banii inapoi ce iai furat ! Stii tu , hotule!