Firma constanteana Sea Container Services SRL, detinuta de celebra „grupare a vamesilor”, are de la jumatatea lunii noiembrie 2023, 49,9998% din actiunile Santierului Naval Orsova, in timp ce SIF Muntenia controleaza 41,18%, dupa o tranzactie incheiata in aceeasi perioada.
Sea Container Services a cumparat pachetul detinut de Transilvania Investments la Santierul Naval Orsova
Pe 28 noiembrie, SIF Muntenia a anuntat incheierea unui acord de cooperare cu Sea Container Services SRL.
La doar o luna distanta de la incheierea acordului de cooperare pentru managementul Santierului Naval Orsova intre Sea Container Services SRL Constanta si SIF Muntenia SA, firma constanteana a inceput sa-si impuna oamenii in functiile de conducere ale companiei.
Directorul firmei Sea Container Services SRL, Girleanu Remus Daniel, a fost numit in functia de director in Sucursala de la Agigea a Santierului Naval Orsova, pentru un mandat de un an, incepand cu 1 ianuarie 2024, se arata intr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucuresti.
Sea Container Services SRL este detinuta de Stone Group SRL – 50%, Marius Fainarea (fost sef al Brigazii de Supraveghere Vamala Constanta) – 25% si Lenuta Pilca – 25% (sotia fostului sef al Vamii Constanta – Aurelian Catalin Pilca)
Actionarii Stone Group SRL sunt Codruta Bogatu (sotia fostului sef al Biroului Vamal, ulterior director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, Eugen Bogatu) – 50% si Iulian Teseleanu – 50%. (fost sef Biroul Vamal Constanta Sud – Agigea)
Pe 20 noiembrie, Marius Fainarea si Ion Dumitru (administrator al firmei Sea Container Services SRL) au fost numiti administratori ai Santierului Naval Orsova.
Girleanu Remus este si finul lui Eugen Bogatu (Eugen Bogatu a fost condamnat in anul 2015 la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, in dosarul UCM Resita )
Din celebra „grupare a vamesilor”, fac parte fosti vamesi din Constanta reprofilati in oameni de afaceri, cu numeroase business-uri de zeci de milioane de euro, in domenii care variaza de la turism la constructii si de la imobiliare la servicii portuare.
„Gruparea vamesilor” este activa de circa un deceniu si jumatate, timp in care membrii sai au avut si probleme penale, o parte din ei fiind retinuti sau arestati in dosare grele de coruptie.
Ramane de vazut cum va evolua in viitor situatia la Santierul Naval Orsova. (I.P.)
Sursa: Orsova24.ro