RETIM: Ce facem cu deseurile periculoase din menajer? Acestea se colecteaza SEPARAT de celelalte tipuri de deseuri (P)

RETIM Ecologic Service SA si ADID Timis informeaza cetatenii din zona 1 rural a judetului Timis ca deseurile periculoase din menajer se colecteaza separat de celelalte tipuri de deseuri din gospodarie – reciclabile, reziduale si voluminoase.


Astfel, deseurile periculoase din menajer NU se pun in recipientele destinate deseurilor menajere si/sau reciclabile si nici pe domeniul public. Deseurile periculoase din mensaje se pastreaza in gospodarie si se vor preda GRATUIT in cadrul campaniilor trimestriale de colectare.

PROGRAMUL CAMPANIILOR DE COLECTARE A DESEURILOR PERICULOASE DIN MENAJER 2023

In partea rurala a zonei 1 a judetului Timis  –  pe raza unitatilor administrativ-teritoriale Bucovat, Parta, Varias, Sanandrei, Sacalaz, Sandra, Iecea Mare, Masloc, Pischia, Fibis, Carpinis, Cenei, Checea, Foeni, Otelec, Uivar, Dudestii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvaz, Peciu Nou– se vor colecta deseuri periculoase din menajer in cadrul unor campanii trimestriale in perioadele:

01 februarie – 02 martie 2023

02 mai – 31 mai 2023

03 iulie – 1 august 2023

31 octombrie – 29 noiembrie 2023

RETIM va anunta in prealabil, prin intermediul canalelor mass media si prin distribuirea de fluturasi si afise, datele exacte la care se efectueaza aceste campanii in fiecare localitate. De asemenea, toate primariile locale sunt informate despre efectuarea acestor campanii si pot oferi detalii despre calendarul organizarii acestora si locatiile in care sunt amplasate containerele de colectare.

CARE SUNT DESEURILE PERICULOASE din menajer:

  • ambalaje care contin reziduuri de substante periculoase sau sunt contaminate cu substante periculoase

  • ambalaje metalice care contin o matrica poroasa solida formata din materiale periculoase (ex. azbest) inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanti, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in alta parte)

  • materiale de lustruire si imbracaminte de protectie contaminate cu substante periculoase

  • vopsele, cerneluri, adezivi si rasini cu continut de substante periculoase

  • baterii si acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii si acumulatori nesortate continand aceste baterii solventi, acizi, alcali

  • uleiuri si grasimi, altele decat cele comestibile

  • detergenti cu continut de substante periculoase

  • butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu continut de substante periculoase

  • deseuri din lemn cu continut de substante periculoase

  • pesticide

  • deseuri de vopsele si lacuri cu continut de solventi organici sau alte substante periculoase

ATENTIE! Deseurile periculoase din menajer nu trebuie amestecate cu alte categorii de deseuri (reziduale, reciclabile, de constructii, etc.)!

ATENTIE! Nu se colecteaza in cadrul acestor campanii deseurile electrice si electrocasnice (televizoare, masini de spalat, frigidere, computere, etc.)!

CINE poate preda deseuri periculoase din menajer

Cetatenii din localitatile mentionate mai sus pot depune prin aport voluntar deseurile periculoase din menajer in containerele special puse la dispozitie in punctele de colectare.

Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro  si www.adidtimis.ro/stiri.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numarul +40 374 885 692, de luni pana vineri, intre orele 07 – 19. (I.P.)

Leave a Reply