Sala Cinematografului Victoria s-a dovedit neincapatoare, in aceasta dupa-amiaza, de la ora 16, pentru sutele de parinti si copii care au dorit sa-i vada, pentru prima data pe scena unei institutii de cultura, pe elevii acrobati ai Scolii de Circ din Timisoara.
Multi copii, de mana cu parintii, au fost nevoiti sa ramana la portile salii din Piata Balcescu, dupa ce casiera de la casa a anuntat ca, desi un bilet a costat 30 de lei, chiar nu mai sunt locuri.
In conditiile in care cea mai moderna sala de film si spectacol din Timisoara, renovata de administratia Fritz cu aproape 2 milioane de euro, dispune doar de 198 de locuri pe fotolii, iar bilete in picioare nu s-au vandut, era de asteptat ca un singur spectacol al Scolii de Circ, eveniment de nisa in peisajul cultural local, este prea putin pentru a acoperi cererea.
Cu un program de jonglerie, acrobatie, funambulism si alte tehnici de echilibristica predate la Scoala de Circ de profesorii Imi, Uca si Ian, cu stagii lungi de pregatire si diplome obtinute la Ecole de Cirque de Bruxelles, micii actori din spectacolul Din ram in RAM au starnit ropote de aplauze la fiecare demonstratie.
„Povestea acestei creatii unice se naste din dorinta de a pune in scena un spectacol cu suflet mare, bazat pe ideile de transformare si de comuniune. Un spectacol despre un „impreuna” ca in povesti – povestile copilariei noastre, cea din „curtea blocului” – si cautarea unei conectari autentice, acum, in era conectarii la viteza maxima.
Spectacolul este rezultatul unei rezidente de creatie de o saptamana, in Tara Zarandului, in octombrie 2022.
Inspirati de natura si folosind propriul corp ca mijloc de creatie, profesorii Scolii de Circ au explorat diferite forme de expresie si miscare, impreuna cu tinerii artisti pasionati de circ: acestia au fost Vant, Pamant, Apa, Foc, Copacul din padure si Padurea toata.
Ce a iesit din aceasta experienta puteti vedea, pentru prima data pe scena, la Cinema Victoria”, au explicat profesorii Scolii de Circ.
Sub pretextul invocat in caietul program online “Daca artistul este considerat inginerul sufletului omenesc, atunci circul este santier in derulare”, se poate spune ca, in aceasta seara, diriginte de santier a fost chiar Ioana Dragomirescu, coordonatorul Cinema Victoria din partea Centrului de Proiecte al Municipiului Timisoara, care i-a lamurit pe toti care voiau un bilet in plus, chiar si in picioare, ca are control de la primarie si ca toti spectatorii trebuie sa stea doar pe scaune… (Eva Theordorescu)