Procurorii DNA Timisoara au prins un “peste mare” de la Ministerul Agriculturii! A primit peste 35 de spagi prin mandate postale on-line

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 13 septembrie 2022, fata de inculpata Ciobanu Livia, sef serviciu in cadrul Directiei Generale Buget Finante si Fonduri Europene din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata (36 de acte materiale).


In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada ianuarie 2018 – februarie 2021, in calitatea mentionata, inculpata Ciobanu Livia ar fi pretins si primit de la o persoana cu functie de conducere la nivelul unei directii judetene pentru agricultura (martor), suma totala de 67.000 de lei si un laptop, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intra in indatoririle sale de serviciu, respectiv avizarea alocarii de fonduri de care respectiva directie judeteana avea nevoie (cumpararea de autovehicule noi, statii de lucru de birou, statii de lucru portabile, imprimante, telefoane mobile si servicii de voce si date si alte obiecte de birotica).

Suma totala de 67.000 lei ar fi fost pretinsa si primita direct si prin intermediari, banii fiind primiti in numerar si virati intr-un cont bancar al unei persoane din familia inculpatei, precum si prin mandat postal on-line dupa cum urmeaza: 15.000 de lei, in luna ianuarie 2018, si intre 1.500 si 3.000 de lei/lunar, in perioada mai 2018 – februarie 2021.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpata trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care:
– sa nu depaseasca limita teritoriala a tarii, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului,
– sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,
– sa nu exercite functia publica detinuta.

Inculpatei i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor ce ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatei li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile 309 Cod de procedura penala. (I.P.)

Leave a Reply