Cine este politistul din Corpul de Control al MAI retinut pentru trafic de influenta. In ultimii doi ani, a fost executat silit de mai multe ori pentru datorii neplatite la timp

Ofiterul Ciprian Daniel Damian Asanache (42 de ani), retinut in urma cu doua zile de DNA, era intr-o spirala a imprumuturilor, de cativa ani, fara a mai putea returna banii la termenele convenite. Acesta lua bani cu imprumut nu doar de la banci, ci si de la persoane fizice care dadeau anunturi online.


Portalul instantelor arata ca, dupa luna mai 2020, diferite completuri de judecata din Bucuresti au incuviintat executarea sa silita de sapte ori, un alt optulea creditor obtinand o decizie de a primi inapoi de la ofiter 6.000 de lei, pe care ii imprumutase acestuia pentru doua saptamani, fara a-i mai fi returnati.

DNA sustine ca ”In calitate de ofiter de politie angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, in mod repetat, de la o persoana, diferite sume de bani, lasand-o sa creada ca, prin influenta pe care o are asupra unor ofiteri de politie, ii va determina sa rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane.”

Cea mai recenta declaratie de avere disponibila a ofiterului Asanache, semnata in mai 2021, indica faptul ca a mostenit o casa in comuna natala din Vrancea si mai detinea una in Voluntari, cumparata in 2017, prin credit ipotecar la ING, imprumutul fiind de 414.000 lei. In 2019, a mai facut un credit, de 40.000 de lei, la BCR. Venitul sau este anonimizat, iar sotia, economist la o banca, avusese, in anul anterior, un salariu net de circa 6.600 lei lunar.

Ofiterul lucreaza in Politie din 2003, initial in Vrancea, ulterior in Bucuresti, din 2019 ajungand in Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne.

Din mai multe surse consultate de G4Media.ro (Facebook, site-urile juridice.ro si Academiei de Politie) reiese ca Asanache are un copil si ca, in iulie 2016, si-a sustinut doctoratul  la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”.

Alte surse (portalul instantelor de judecata) indica faptul ca, dupa luna mai 2020, au fost admise sapte cereri de incuviintare a executarii silite a lui Asanache la cererea unor societati care acorda rapid imprumuturi, a BCR si a Casei de Ajutor Reciproc a Salariatilor din Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti.

Intr-unul dintre cele doua dosare intentate de organizatia din urma lei, iar imprumutul data din august 2017. Cu toate acestea, acest imprumut nu figureaza in nici una dintre delaratiile de avere ale lui Asanache.

Intr-un al optulea dosar, o persoana fizica a obtinut, in noiembrie 2021, o sentinta care il obliga pe Asanache sa-i dea inapoi 6.000 de lei pe care ii imprumutase pe 25 februarie acelasi an, scadenta fiind doua saptamani mai tarziu.

G4 Media.ro a mai descoperit ca, in 2021, Asanache si-a exprimat dorinta de a imprumuta bani de la o persoana care postase un anunt pe Internet in acest sens. Ofiterul si-a lasat numarul personal de mobil si adresa personala de e-mail intr-un raspuns la acest anunt. (V.E.)

Leave a Reply