Sunteti MASON? VEZI cum a raspuns ministrul Petre Daea la aceasta intrebare, spre deosebire de un alt venerabil important dintr-o loja din Romania

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a evitat sa raspunda, joi, la o intrebare directa adresata de un jurnalist: sunteti mason? ”Viata particulara si justitia sa o lasam acolo”, a raspuns ministrul, care evitase la aceeasi conferinta de presa sa spuna daca a intervenit pe langa fostul ministru al agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru angajari in minister.


Un mesaj de felicitare adresat ministrului Petre Daea de catre Bartolomeu Savoiu, marele maestru al Marii Loje Nationale a Romaniei (MLNR), a fost trimis din eroare unui ziarist, scrie publicatia PessHub.

„Domnule ministru, cu bucurie si afectiune am urmarit din nou numirea ca ministru al Agriculturii! Sa va dea Dumnezeu sanatate si succes. Va sunt fidel in toate! Cu frateasca acolada, g.ral Bartolomeu Constantin Savoiu, Mare Maestru MLNR1880”, acesta este mesajul trimis catre Petre Daea de seful uneia dintre cele mai mari loje masonice din Romania.

Bartolomeu Savoiu a incurcat insa ferestrele de Whatsapp si a trimis mesajul catre un jurnalist din reteaua PressHUB, cu nume identic cu al ministrului Agriculturii.

PressHUB l-a contactat pe noul ministru al Agriculturii pentru a afla de cand este mason. Acesta a refuzat sa lamureasca daca face parte din Marea Loja Nationala a Romaniei sau din alta organizatie masonica similara, desi transmite semnale masonice, prin gesturile mainilor, aproape la fiecare aparitie publica.

„Ce intrebare imi puneti”, a fost singurul raspuns al lui Petre Daea. Apoi a inchis telefonul. Spre deosebire de Daea, un alt mason celebru, aflat la inchisoare, a raspuns la aceasta intrebare.

”La nici o luna de la investirea ca primar al sectorului 4, am decis, in termeni masonici, sa intru am intrat in adormire. M-am retras. Calitatea de mason, o data ce o ai, nu e ca o demisie. Dar poti sa nu mai activezi, se numeste ”intrarea in adormire”. Nu am vrut sa amestec una cu alta, din proprie initiativa, fiind primar. Eram ”venerabil”, gradul cel mai mare in loja, ales sau votat de fratii masoni. Din 2008 sunt in adormire. De cand activez? De la inceputuri”, a spus Cristian Popescu Piedone, intr-un interviu la o televiziune centrala. (I.P.)

Leave a Reply