Cazul spagii de 40.000 de euro care ar fi fost primita, in urma cu doi ani, de Florin Ravasila, la vremea respectiva, directorul Directiei Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse din cadrul Primariei Timisoara, a revenit in actualitate, intr-un moment in care se discuta tot mai acut despre “ingroparea” acestui caz de coruptie.
In ciuda conexiunilor solide la varful politicii romanesti, care ar ajunge pana la presedintele Klaus Iohannis, fostul director Florin Ravasila, mutat strategic la Politia Locala Timisoara, a fost nevoit, azi-dimineata, sa deschida usa domiciliului sau procurorilor DNA Timisoara, care au efectuat o serie de perchezitii, in cautarea de probe care sa completeze inregistrarea video, din urma cu doi ani, din care reiese ca, la sediul unei firme de pompe funebre, ar fi primit un plic cu bani.
„N-am avut taria sa ma uit la o inregistrare in care se faceau niste interventii pe un mort. Nu-i treaba mea… Mai multe nu va adaug, decat ca asa am reactionat, nu pot eu sa urmaresc scene ca cele care au fost pe acea inregistrare”, spunea fostul primar Nicolae Robu, in 12 octombrie 2020, adaugand ca este adeptul tratarii lucrurilor cu discretie, nu cu scandaluri publice.
“Pot sa spun doar ca am avut niste sesizari ca domnul Ravasila ar fi facut lucruri ilegale. Pe cale de consecinta, i-am ridicat dreptul de semnătura, am dispus o misiune de cercetare la Corpul primarului de control si antifrauda. Evident, fac tot ce imi cere legea să fac. Aici ma opresc, nu e rolul meu sa vorbesc”, a mai spus primarul de la acea vreme. Desigur, in joc era imaginea partidului, dar si a firmei Casa Funerara Octavian si Adi SRL, din Lugoj, care tocmai castigase licitatia pentru cimitirele din zonele Rusu Sirianu si Calea Sagului.
Iata ca, dupa doi ani, DNA Timisoara a decis sa stabileasca imprejurarile in care s-a castigat licitatia pentru concesionarea a doua cimitire din Timisoara, nefiind exclus, date fiind conexiunile lui Florin Ravasila, ca acest dosar sa fie clasat.
In acest context, DNA a anuntat, marti, o serie de perchezitii in Timisoare, intre care una si la sediul unei institutii publice. Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile DNA ar fi avut loc la sediul Politiei Locale Timisoara, in biroul unui angajat care este suspectat de fapte de coruptie in legatura cu achizitii de servicii funerare. Faptele ar fi fost comise in pandemie, cand suspectul lucra in cadrul Primariei Timisoara ca sef al Serviciului de Patrimoniu.
Iata comunicatul DNA:
”Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie– Serviciul teritorial Timisoara efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie comise in anul 2020.
In cursul zilei de 12 iulie 2022, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se efectueaza perchezitii in patru locatii, dintre care una este sediul unei institutii publice din municipiul Timisoara, iar celelalte sunt domicilii ale unor persoane fizice si sediul unei societati comerciale situate in judetul Timis.
In cauza procurorii Directiei Nationale Anticoruptie beneficiaza de sprijin din partea Inspectoratul de Politie Judetean Timis.”
Intr-un mesaj publicat, astazi, viceprimarul Cosmin Tabara spune ca a avertizat, inca de acum un an, ca la Directia Patrimoniu nu se lucra corect, motiv pentru care a decis rezilierea contractului parafat, in plin scandal de coruptie, de Florin Ravasila.
”In urma cu 1 an, am vazut modul de lucru al societatii care administra doua dintre cimitirele Timisoarei. Am avertizat ca, atat timp cat eu lucrez in Primaria Timisoara, nu voi permite nimanui sa incalce legea sau sa trateze cu dispret cetateanul.
Marturisesc ca s-au incercat tot felul de interventii pentru a ma indupleca sa trec cu vederea ceea ce se intampla. In plus, vazand atitudinea continua in raport cu obligatiile contractuale, ca se persista in modul defectuos de a-si face treaba, ca doar banii erau importanti, nu si indeplinirea obligatiilor, am decis unilateral sa reziliez contractul de prestari servicii. Pe aceasta cale multumesc si colegilor din Directie cu care am colaborat in aceasta speta.
Astazi, DNA-ul este la sediul societatii respective si investigheaza modul lor de lucru, ceea ce confirma ca decizia mea din urma cu un an a fost una corecta. Nici in acest moment, firma de care pomeneam nu are relatii contractuale cu PMT.
Descinderile DNA vizeaza si activitatile unor persoane care au raspuns de Directia Patrimoniu in trecut. Imediat dupa preluarea atributiilor asupra acestei Directii, am schimbat din functie persoana asupra careia exista suspiciune, chiar daca facea parte din acelasi partid cu mine.
Dupa ani de zile in care Directia de Patrimoniu a fost mereu expusa anchetelor si suspiciunilor, in ultimul an si jumatate, aceasta directie a fost una curata, iar modul ei de lucru nu a nascut suspiciuni si nici nu a lasat urme de interpretari. Nu exista plangeri penale asupra nimanui din aceasta Directie si sper ca lucrurile sa ramana asa”. (V.E.)