Lucrarile la Centru Cultural si Educational din cartierul timisorean Kuncz, in valoare de 7 milioane de lei, in avans fata de graficul de executie

Lucrarile la Centrul cultural si educational Kuncz avanseaza. Noua cladire cu parter si doua etaje se construieste pe strada Satu Mare, nr. 1A, cu finantare in cadrul POR 2014-2020, prin Axa prioritara 9 Sprijinirea Regenerarii Economice si Sociale a Comunitatilor Defavorizate din Mediul Urban. Noul Centru Cultural si Educational Kuncz este un obiectiv asumat de Timisoara, prin dosarul de candidatura la titlul de Capitala Europeana a Culturii.


Municipiul Timisoara, in calitate de oras desemnat Capitala Europeana a Culturii, si-a asumat o serie de obiective de infrastructura, unul dintre aceste obiective fiind realizarea unui centru multifunctional (cladire) de tip servicii sociale fara cazare.

“Vom avea un centru social, dar si de activitati culturale si sportive. Va fi si un mic amfiteatru aici. Centrul se inscrie si in strategia noastra pentru Capitala Culturala. Ma bucur ca suntem nu doar in grafic, ci si avansati cu lucrarile. Acum se lucreaza la structura si avem sperante sa deschidem chiar in primavara. Centrul este rezultatul unei lungi activitati a Institului Intercultural din Timisoara, iar ei lucreaza de multi ani aici in cartier pe teme de incluziune sociala si, din munca lor, a reiesit ca este nevoie de un astfel de centru aici”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Scopul proiectului este combaterea marginalizarii sociale, prin promovarea unei abordari de tip integrat, un centru multifunctional cu activitati socio-educative, recreative si cultural pentru copiii din cartier. Grupul tinta vizat este format din aproximativ 100 de persoane din comunitate.

Noul Centru va avea spatii de recreere si relaxare, sali pentru cursuri artistice, sala de sport, sali pentru activitati de asistenta la efectuarea temelor, denumite generic after school, sala de mese. Sala de mese va fi deservita de un serviciu de catering, care va aduce mancarea portionata si va fi prevazuta cu un oficiu pentru depozitare temporara, spalare vesela.

Realizarea obiectivului va contribui la: cresterea sentimentului de apartenenta la comunitate; dezvoltarea de actiuni de informare in ceea ce priveste serviciile oferite si beneficiile acestora pentru persoanele marginalizate si familiile acestora; asigurarea pe timpul zilei a unor activitati de ingrijire, educatie, recreere-socializare, abilitare-reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viata independenta pentru copii.

Executant: Nedex Grup SRL. Valoarea totala a proiectului este de 7.017.973,83  lei, cu TVA inclus.

Data de inceput a proiectului a fost 12.02.2021, iar data de finalizare este 28.04.2023.

Lucrarile au fost realizate in proportie de 26% (amenajarea terenului, relocarea utilitatilor si terasamentelor aferente cladirii au fost realizate in totalitate, structura de rezistenta este realizata in proportie de 60%). Pe total, exista un avans de 10% in progresul executiei. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply