Furtuna de azi-noapte a facut ravagii in Timisoara si in alte localitati din Timis! Copaci dezradacinati, acoperisuri smulse de vant, TIR-uri rasturnate, autoturisme distruse de grindina

Furtuna care s-a abatut asupra Timisului, in noaptea de miercuri spre joi, a lasat in urma un adevarat dezastru: zeci de copaci smulsi din radacini, strazi si case inundate, acoperisuri smulse de vantul puternic, TIR-uri rasturnate, dar si autoturisme avariate de grindina mare, in unele localitati, cat oul de gaina.


In Calea Sagului, doua TIR-uri stationate in zona sensului giratoriu de la intrarea in oras au fost culcate efectiv de vijelia puternica. Ambii soferi au ramas blocati in interior si a fost nevoie de interventia pompierilor pentru a fi scosi din cabine.

Purtatorul de cuvant al ISU Timis, Elena Megherea, a anuntat, joi, ca echipajele au intervenit in Timisoara pentru degajarea a 25 de copaci, unii cazuti peste autoturisme, evacuarea apei din 16 subsoluri, gospodarii si curti inundate, degajarea unui acoperis luat de vant de pe o mansarda a unui bloc aflat in constructie, ridicarea a doua autocamioane TIR rasturnate de vant, cu doua persoane blocate in interiorul acestora, fara a se inregistra victime.

Autoritatile au transmis mesaje RoAlert pe telefoanele mobile ale locuitorilor din Timis, inca de la ora 22,45, pentru a-i avertiza sa se puna la adapost si sa-si ia masuri de protectie, insa nimeni n-a putut opri urgia naturii.

Codul portocaliu de furtuna a fost prelungit pana la 1 noaptea si, de asemenea, a fost emisa avertizare RoAlert in judetul Timis, pentru precipitatii de 35 de litri pe metrul patrat, grindina si rafale de vant de pana la 70 de kilometri pe ora. In 3 ore, pompierii au primit 40 de apeluri de la oamenii care aveau nevoie de ajutor.

Joi dimineata, primarul Dominic Fritz a dat asigurari ca Timisoara va reveni la normal in cel mai scurt timp. „Suntem mobilizati pentru a readuce Timisoara la normal dupa furtuna puternica de aseara. Echipele de interventie au fost activate inca de la primele ore din zi in zonele Sagului, Girocului, Dambovita, Soarelui si Freidorf.

In anumite puncte, pe sistemul de canalizare s-au atins si debite de 25.300 de litri pe secunda, mult mai mari decat normalul de 1.400. Aquatim a trimis pe traseu 30 de angajati care sa se asigura ca sistemul suprasolicitat functioneaza corespunzator. De munca au si 170 de angajati ai Brantner, dar si cele echipajele societatilor Horticultura, Rogera si Bariera, 18 la numar, care se ocupa de resturile vegetale. Politistii si politistii locali, pe de alta parte, se asigura ca circulatia se desfasoara normal.

Este un efort comun al tuturor companiilor subordonate municipiului Timisoara, dar si a celor de la ISU si a structurilor deconcentrate, pentru a face ca orasul sa arate ca inainte de furtuna. (…) Le multumesc tuturor celor care sunt astazi pe teren si care dau dovada de o mobilizare exemplara”, a transmis primarul Dominic Fritz. (M.I.)

Leave a Reply