Curtea de Apel Bacau l-a condamnat, astazi, pe presedintele Consiliului Judetean Neamt (PSD), Ionel Arsene, la 8 ani si 4 luni inchisoare, intr-un dosar in care acesta este acuzat ca ar fi primit 100.000 de euro mita pentru a interveni pe langa Agentia Nationala de Integritate.
Potrivit mesageruldeneamt.ro, lui Arsene i-au fost interzise dreptul de a candida si de a fi ales in functii publice. Instanta a mai decis confiscarea a 80.000 euro si 150.000 lei, mentinerea sechestrului asigurator pe mai multe bunuri.
Decizia Curtii de Apel Bacau vine dupa 4 ani de procese, o stramutare de la Piatra Neamt la Bacau, nenumarate si numeroase amanari. Sentinta nu este definitiva, iar apelul poate fi depus in 10 zile de la comunicare. (C.I.)
Acuzatiile DNA
„In 2013, inculpatul Arsene Ionel, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Neamt a unui partid politic, a primit de la o persoana, martor in cauza, suma de 100.000 de euro, pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala“, arata DNA intr-un comunicat din ianuarie 2018.
Anchetatorii au precizat ca banii au fost remisi de martor intr-un loc public, un restaurant din Bucuresti.
Potrivit Adevarul.ro, seful CJ Neamt a fost denuntat de fostul primar de la Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, zis „Pinalti“. Acesta a sustinut ca i-ar fi dat lui Arsene, in 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agentiei Nationale de Integritate in tentativa de a-l „anihila“ pe presedintele de la acea vreme al legislativului nemtean, Culita Tarata. Ideea era ca acestasa fiedeclarat in stare de incompatibilitate.
Pe 19 ianuarie 2018, anchetatorii DNA a cerut magistratilor de la Tribunalului Bacau arestarea preventiva a lui Ionel Arsene, acesta fiind pus in control judiciar. Decizia a fost atacata de procurorii anticoruptie la Curtea de Apel Bacau, instanta care a considerat ca se impune arestarea preventiva, mandatul fiind emis pe 29 ianuarie 2018. (V.E.)