Winter Tour Challenge. O partie de schi de pe Muntele Mic aflata la 1686 de metri, promovata de trei campioni, care se vor intrece intr-o coborare sincron (P)

Winter Tour aduce cea mai provocatoare competitie pe zapada organizata vreodata in Romania: Winter Tour Challenge! Trei campioni de top se vor intrece pe partia Borlova, de la Muntele Mic, in 5-6 martie 2022, weekendul de final al celei de-a noua editii a evenimentului.


Simone Tempestini, campion la raliu, Ania Caill, campioana la schi alpin, si Mihai Anitan, campion la mountain bike enduro si downhill, vor iesi din zona de confort si isi vor testa abilitatile intr-o cursa contratimp, cu elemente surpriza si sarituri spectaculoase.

Winter Tour Challenge va avea loc duminica, 6 martie, pe partia Borlova 2, intre orele 08-11. Competitia va fi deschisa de coborarea sincron a celor trei campioni, cu fumigene colorate, pe partia Borlova 1.

”Este un proiect pe care l-am visat de cativa ani si care, in sfarsit, se materializeaza. Va fi un concurs pe zapada intre trei mari campioni care au raspuns imediat pozitiv chemarii noastre. Vom avea trei zile interesante. Prima zi cu sedinte tehnice, a doua zi cu antrenamente, iar ultima zi, cea de duminica, cu competitia propriu-zisa. Vom face un start in sincron, care este un start mai mult de show, dupa care vom trece la proba individuala care consta in doua coborari pentru fiecare concurent, cronometrate cu sistem profesional de cronometraj”, Tiberiu Pop, organizator Winter Tour.

Ania Caill (26 ani) este cea mai bine clasata schioare din Romania in clasamentul mondial. Ocupa momentan locul 111 in lume la schi alpin. Ania participa la probele de viteza, iar printre cele mai mari reusite se numara locurile 2 si 7, obtinute la etape de Cupa Europei, dar si locul 9 la overall, in 2020. In total, are la activ 35 de starturi in Cupa Mondiala de Schi Alpin si 46 de starturi in Cupa Europei.

”Mi s-a parut super interesanta provocarea celor de la Winter Tour. Stiu ca de noua ani ei promoveaza sporturile de iarna in Romania. De-abia astept sa ma confrunt cu o bicicleta si o masina pe zapada, conduse de campioni la enduro si rally. Voi veni la Muntele Mic direct de la ultima etapa de Cupa Mondiala de coborare de la Crans-Montana, sa le arat baietilor ce viteza poate prinde o fata pe schiuri de coborare”, a declarat Ania Caill, schioare.

Simone Tempestini (27 ani) este de sase ori campion national la raliuri. Primul titlu l-a obtinut in 2015, la varsta de 21 de ani. In 2016, a fost campion mondial la juniori si castigator al Trofeului European de Raliuri (TER), iar in 2018 a devenit campion european la categoria RGT. Simone a obtinut podiumuri si in Campionatul Mondial de Raliuri, la categoria WRC2. El va participa la Winter Tour Challenge cu un Side by Side Can-Am Maverick X3 Turbo RS, cu tractiune integrala, motor de 1.0T si 195 de cai putere.

”Imi place foarte mult iarna. Eu schiez de mic, iar cu masina imi place foarte mult sa concurez pe zapada. Aderenta pe care o ai la dispozitie e scazuta, iar eu ma simt si mai in largul meu in astfel de conditii. Cand aderenta e mai mica este si mai placut sa controlez masina prin derapaj. Mi se pare o provocare interesanta, ador zapada si abia astept sa vad ce va iesi”, spune Simone Tempestini, campion raliuri.

Mihai Anitan (22 ani) a fost de trei ori campion national la mountain bike enduro (2017-2019), iar in 2020 a fost campion national la downhill. Anul trecut, el a participat la Enduro World Series, cea mai importanta competitie de profil din lume, si este momentan pe locul 112 in topul celor mai buni sportivi. Mihai va concura la Winter Tour Challenge cu o bicicleta electrica Fantic.

”Este o adevarata provocare pentru mine! Cu siguranta este ceva nou, voi iesi din zona de confort si voi pune pentru prima data rotile de pe pamant pe zapada. Am zis imediat DA provocarii lansate de cei de la Winter Tour si voi veni la Muntele Mic special pentru aceasta competitie, din Spania, unde sunt in cantonament. Sunt foarte entuziasmat si astept cu nerabdare challenge-ul”, a declarat Mihai Anitan, campion mountain bike.

Partia Borlova – Muntele Mic din judetul Caras-Severin este o partie albastra, cu grad de dificultate usor. Altitudinea de plecare este de 1686 de metri, iar cea de sosire, 1564 de metri. Diferenta de nivel este de 160 de metri.

”Partia noastra este o partie larga, ceea ce o face extrem de potrivita pentru astfel de evenimente inedite, iar faptul ca are o diferenta mica de nivel va face ca challenge-ul sa fie provocator si pentru schior, care va prinde viteza mai greu.

Momentan, la Muntele Mic, stratul de zapada masoara peste un metru, iar in weekend se anunta o vreme perfecta pentru schi, ca de ianuarie, cu frig si soare. Ne bucuram sa ii avem alaturi pe prietenii nostri de la Winter Tour. Este deja traditie sa incheiem caravana pe partia Borlova de la Muntele Mic – anul acesta cu un super eveniment in premiera pentru Romania, la care participa trei mari campioni”, spune

Horatiu Buna, administrator partia Borlova – Muntele Mic.

Winter Tour – cel mai vechi eveniment de iarna din Romania

Winter Tour este cel mai vechi eveniment de iarna din Romania, ajuns anul acesta la cea de-a noua editie. S-a nascut din dorinta unor pasionati de munte de a promova partiile din Romania si de a aduce oamenii mai aproape de sporturile de iarna si de natura. A devenit repede un eveniment de anvergura pe partiile de schi, marcand parteneriate cu cele mai frumoase statiuni de iarna din tara.

An de an, in fiecare weekend, din ianuarie pana in martie, gasca Winter Tour se afla pe o alta partie din Romania, cu jocuri de iarna, distractie, muzica, lectii de schi gratuite si concursuri. Anul acesta, caravana Winter Tour a inclus noua locatii, urmand sa adauge in calendarul oficial un weekend bonus, pe noua partie olimpica Borsa, unde va avea loc Winter Tour Carnaval.

Calendar Winter Tour 2022:

8-9 ianuarie: Buscat

15-16 ianuarie: Sureanu

22-23 ianuarie: Predeal

29-30 ianuarie: Busteni

5-6 februarie: Straja

12-13 februarie: Borsa

19-20 februarie: Rarau

26-27 februarie: Cavnic

5-6 martie: Muntele Mic

12-13 martie: Borsa

UPDATE: Organizatorii anunta ca, date fiind conditiile meteo, Winter Tour Challenge va incepe duminica, 6 martie, la ora 09, iar coborarea sincron a celor trei sportivi participanti: Simone Tempestini, campion la raliu, Ania Caill, campioana la schi alpin, si Mihai Anitan, campion la mountainbike enduro si downhill, va avea loc dupa probele contra-timp.

Leave a Reply