Directorul general al Cinema City Romania, care detine sali si la Timisoara, a fost concediat din functie! VEZI stadiul procesului in care a cerut despagubiri de 400.000 de euro

Fostul director general al Cinema City Romania, companie care detine 247 de cinematografe in 20 de ora din tara, printre care si Timisoara, a apelat la instantele de judecata si a solicitat despagubiri de 2,1 milioane de lei (aproximativ 400.000 de euro), dupa ce a fost revocat din functie.


Keinan Ran, cetatean de origine israeliana, a detinut functia de administrator si director general al Cinema City Romania din 2007 si pana in decembrie 2017, cand Adunarea Generala a Asociatilor a hotarat revocarea sa din functie, sub pretextul ca acesta, in mod repetat, nu a reusit sa indeplineasca criteriile de performanta.

In actiunea depusa la Tribunalul Bucuresti, Keinan Ran a sustinut ca a fost revocat din functie fara o justa cauza, in conditiile in care a dezvoltat in Romania cel mai mare lant cinematografic din tara, cu o cota de piata de 80% pe obiectul sau de activitate, ca societatea prospera sub conducerea sa, ca profitul pe anul in care s-a aflat la conducere (2017) era de circa 10 milioane de euro, la o cifra de afaceri de aproximativ 60 milioane euro.

In timpul procesului, actionarii companiei au depus la dosar raportul de supraveghere intocmit de un detectiv particular, care l-a urmarit timp de o luna pe Keinan Ran, din care a reiesit indeplinirea defectuoasa a obligatiilor de serviciu.

Astfel, s-a constatat, in luna octombrie 2017, ca reclamantul isi petrecea in medie doar 2-3 ore/zi in locatii apartinand societatii, stare de fapt ce denota alocarea timpului in principal pentru problemele personale si vizite in locatii ce nu au nicio legatura cu locul de munca.

De asemenea, actionarii companiei au reusit sa probeze, prin inscrisuri, si faptul ca reclamantul utiliza fonduri ale societatii in interes personal. Astfel, acesta a acceptat sa se emita factura pe numele societatii nu numai pentru cazarea si serviciile oferite pentru acesta de catre un hotel, ci si pentru familia sa, iar angajati ai companiei erau implicati in procesul de inchiriere si renovare a unor apartamente apartinand reclamantului.

In opinia instantei, coroborand aceste informatii cu celelalte probe administrate in cauza, se poate concluziona ca, intr-adevar, reclamantul nu mai actiona in interesul societatii, ca utiliza resursele companiei in propriul beneficiu si ca era in principal preocupat de propria intreprindere, iar nu de corectarea minusurilor imputate la precedentele intrevederi cu sefii sai.

In aceste conditii, instanta de fond a decis sa respinga actiunea reclamantului ca neintemeiata si sa-l oblige pe acesta la plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 46.036,22 lei, precum si a cheltuielilor ocazionate de traducerea inscrisurilor depuse la dosarul cauzei  in suma de 5.250,21 lei si a celor facute pentru inregistrarea, transcrierea si traducerea declaratiilor martorilor, in cunatum de 3.778,25 lei.

Fostul director general al Cinema City a atacat solutia cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Bucuresti. In 9 decembrie 2021, instanta a pronuntat o hotarare tot defavorabila reclamantului in acest litigiu de munca.

Respinge apelul formulat de apelantul – reclamant Keinan Ran ca nefondat. Obliga pe apelantul – reclamant Keinan Ran sa plateasca intimatei – parate Cinema City SRL suma de 55.635,60 lei reprezentand cheltuieli de judecata. Respinge ca neintemeiata cererea apelantului – reclamant Keinan Ran avand ca obiect obligarea intimatei – parate Cinema City SRL la plata cheltuielilor de judecata. Cu recurs in termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a V a Civila”, se mentioneaza in Hotararea 2190 a Curtii de Apel Bucuresti, pronuntata in sedinta publica din 09.12.2021.

Urmeaza ca verdictul final sa fie dat de Inalta Curte de Casatie si Justitie. (G.I.)

Leave a Reply