Medicul din judetul Mehedinti care obisnuia sa faca ”vaccinarea la chiuveta”, pentru cei care doreau sa obtina un certificat digital de vaccinare, dar care nu doreau sa se si imunizeze contra COVID-19, a fost arestat pentru 30 de zile, el fiind acuzat de fals intelectual, uz de fals, fals informatic si zadarnicirea combaterii bolilor.
”La 4 noiembrie a.c., Judecatoria Timisoara a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a barbatului cercetat pentru fals intelectual, uz de fals, fals informatic si zadarnicirea combaterii bolilor”, a transmis, joi seara, IPJ Timis.
Ofiterii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din Timis au facut perchezitii, miercuri dimineata, la sase adrese din judetele Mehedinti, Gorj si Timis, la persoane suspectate ca fac parte dintr-o retea care asigura obtinerea de certificate de vaccinare impotriva Covid-19, fara insa ca beneficiarul sa fi fost imunizat, asa-numita „vaccinare la chiuveta”.
Cercetarile au inceput in urma cu mai multe luni, cand unul dintre cei care a primit de un certificat de vaccinare, fara sa fi fost imunizat vreodata, a ajuns in spital in stare grava.
Miercuri, politistii au descins la o adresa de langa Timisoara, la alte trei din Drobeta Turnu Severin si doua din judetul Gorj.
Printre cei ridicati pentru audieri se numara si un medic din judetul Mehedinti. Acesta era atunci suspectat ca i-a inscris pe doritori in Registrul de vaccinare fara ca acestia sa fi fost imunizati. Dozele de vaccin erau aruncate in chiuveta in loc sa le fie administrate oamenilor. Politistii au descins atat la cabinetul medicului, cat si la locuinta acestuia din judetul Mehedinti.
Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, medicul ar fi realizat cateva zeci de „imunizari” false unor oameni din intreaga tara.
Reamintim ca, in ultimele luni, au avut loc zeci de perchezitii in cazul vaccinarilor fictive. La finalul lunii august, directorul Spitalului Victor Babes din Timisoara, doctorul Cristian Oancea, a afirmat ca a observat tot mai multi pacienti vaccinati care ajung la spital cu forme severe de Covid, acuzand ca acestia ar fi fost imunizati doar fictiv, pentru a obtine certificate si a vorbit despre un fenomen de „vaccinare la chiuveta”.
Pe 2 septembrie, un medic de familie din Dambovita a fost retinut si apoi pus sub control judiciar sub acuzatia ca a vaccinat fictiv 10 fotbalisti de la echipa de liga a treia FC Pucioasa. La finalul lunii august, secretarul de stat Andrei Baciu preciza ca 370 de persoane au incercat sa obtina certificate de vaccinare in baza unor adeverinte posibil false. (V.E.)