Premierul interimar Florin Citu, presedintele PNL, a declarat – referitor la varianta privind acordarea certificatului verde si celor care au trecut asimptomatic prin COVID-19, nu au fost inregistrati la DSP si dovedesc ca au anticorpi – ca nu exista o alta tara din Europa care sa aplice acest lucru, insa va discuta cu specialistii daca este oportuna o astfel de “extindere” a certificatului verde.
„Aici trebuie discutat cu specialistii daca este o varianta. Acum noua ne place sa reinventam toate aceste lucruri. Toti cei care au trecut prin boala si sunt deja inregistrati, ca sa zic asa, au fost in toata Europa. (…)
Nu stiu daca exista o alta tara in care certificatul verde a fost extins pentru persoanele care au anticorpi descoperiti prin alta metoda, dar vom vedea. Eu cred ca cel mai simplu e sa avem aceasta varianta pe care o are toata Europa, folosim certificatul verde si mergem mai departe.
E trist sa vezi ca PSD se cramponeaza de fiecare data si cand e o masura buna incearca sa o amane”, a afirmat Citu, intrebat in legatura cu posibilitatea avansata de unii reprezentanti ai PSD de obtinere a certificatul verde si pe baza dovezii existentei anticorpilor.
Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat joi ca proiectul de lege privind prezentarea certificatului verde la locul de munca este „prost scris” si creeaza multe probleme.
„E un proiect de lege care a fost prost scris, eu as scrie din nou proiectul de lege, pentru ca decat sa introducem amendamente la un proiect de lege prost scris, mai bine il scrii din nou. Acest proiect creeaza mai multe probleme decat genereaza solutii, pentru ca face cateva lucruri care sunt inacceptabile, creeaza discriminari intre diferite categorii sociale, impune plata testelor de catre personalul medical, cei care nu doresc inca sa se vaccineze si lucrul asta nu cred ca este suportabil de catre sistemul medical”, a spus Rafila.
Reamintim ca proiectul privind certificatul verde pentru accesul la locul de munca a fost respins de Senat, cu 67 de voturi „pentru” si 60 de voturi „impotriva”. Pentru a fi aprobat, proiectul trebuia sa obtina 69 de voturi favorabile. Urmeaza votul decisiv in Camera Deputatilor. (G.G.)