Agentia Nationala de Integritate a anuntat, astazi, 28 octombrie, ca medicul Mihai Edmond Ionac, care a detinut functiile de manager si sef de sectie la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara (SCJUT), a fost depistat in conflict de interese administrativ.
Potrivit comunicatului publicat pe site-ul ANI, o firma la care Ionac detinea parti sociale, alaturi de sotia sa, a semnat un contract de prestari servicii cu spitalul, incalcand, astfel, prevederile art. 178, alin. (2), lit. a) si art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006.
“In exercitarea functiei de medic sef sectie Chirurgie Vasculara din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara, societatea comerciala in cadrul careia persoana evaluata detine parti sociale impreuna cu sotia, a incheiat la data de 28 ianuarie 2019, un contract de prestari servicii cu spitalul in cadrul caruia Ionac Mihai Edmond exercita functia de conducere”, se mentioneaza in comunicatul ANI.
Conform art. 178 din Legea 95/2006, constituie conflict de interese detinerea de catre manager persoana fizica, manager persoana juridica ori reprezentant al persoanei juridice de parti sociale, actiuni sau interese la societati reglementate de Legea nr. 31/1990. In cazul in care instantele de judecata vor valida raportul ANI cu privire la Mihai Ionac, medicul de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara nu va mai putea ocupa nicio functie de conducere sau de demnitate publica timp de 3 ani.
Tot astazi, ANI a anuntat ca Petrariu Narcisa Constanta, sefa Serviciului Economic din cadrul Primariei orasului Recas, a fost, o perioada, in stare de incompatibilitate.
„In perioada 08 martie 2011 – 31 octombrie 2018, s-a aflat in raporturi ierarhice directe cu sotul sau, referent superior in cadrul Compartimentului economic al Primariei orasului Recas, aflat in subordinea directa a Serviciului Economic, incalcand, astfel, prevederile art. 95, alin. (1) si alin. (3) din Legea nr. 161/2003”, au stabilit inspectorii de integritate.
Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare. (V.E.)