Infuzie de bani europeni in cartierul lui Tarzan din Timisoara. Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilitati din Freidorf, o investite de 3,5 milioane de lei

Primaria Timisoara incearca sa valorifice oportunitatile oferite de finantarile din fonduri europene in toate domeniile vietii comunitatii, iar un nou proiect din sfera serviciilor sociale mai depaseste o etapa a procedurilor necesare pentru a ajunge la finantare.


Proiectul ,,Demolare constructie existenta si construire Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilitati, acces auto, acces pietonal, parcaje, amenajare parcela’’ a fost transmis in 9 iulie 2021, spre finantare prin  POR 2014-2020, iar astazi a fost vizita la fata locului, etapa in cadrul procesului de evaluare, derulat de ADR Vest.

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilitati va fi construit pe str. Pavlov nr.19, pe un teren cu o suprafata de 1124 mp, aflat in proprietatea Municipiului Timisoara, si va cuprinde o cladire pe un nivel suprateran cu toate echipamentele si dotarile necesare, realizarea accesului auto si pietonal, parcaje si amenajarea terenului. Suprafata construita totala va fi 445,12 mp.

Beneficiarii serviciilor oferite de viitorul Centru vor fi minim 41 de persoane adulte aflate in risc de saracie si excluziune sociala si care se confrunta cu dizabilitati si/sau cu boli cronice care le ingreuneaza activitatile zilnice si care au domiciliul/locuiesc in zona delimitata prin Strategia de Dezvoltare Locala Freidorf a Grupului de Actiune Locala Freidorf.

Proiectul a fost depus in 9.07.2021, in parteneriat cu Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara. Obiectivul proiectului consta in combaterea marginalizarii sociale a persoanelor adulte aflate in risc de saracie si excluziune sociala si care se confrunta cu dizabilitati si/sau cu boli cronice, printr-o investitie pentru dezvoltarea functiilor sociale, respectiv un Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilitati.

Realizarea obiectivului va contribui la cresterea sentimentului de apartenenta la comunitate; dezvoltarea de actiuni de informare la nivelul comunitatii in ceea ce priveste serviciile oferite si beneficiile acestora pentru persoanele adulte cu dizabilitati/boli cronice marginalizate si familiile acestora; asigurarea pe timpul zilei a unor activitati de ingrijire, servicii medicale primare, educatie, recreere -socializare, abilitare, reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viata independenta pentru persoane cu dizabilitati/boli cronice.

Valoare proiectului este de 3,5 milioane de lei cu TVA inclus. Durata implementarii proiectului: 24 luni, din care durata de executie a lucrarilor va fi de 12 luni. (Primaria Timisoara, Directia Comunicare – Relationare)

Leave a Reply