Trofeul „Razvan Georgescu” al Festivalului Ceau, Cinema! de la Timisoara a fost castigat ex aequo de documentarul „Casa cu papusi” (2020), de Tudor Platon, si filmul de fictiune „Otto Barbarul” (2020), de Ruxandra Ghitescu.
„Casa cu papusi” a fost apreciat de juriu pentru ca „trateaza cu foarte mult umor un subiect delicat si sensibil”, iar „Otto Barbarul”, pentru „tupeul” sau si pentru atmosfera „dark”. Trofeul „Razvan Georgescu”, in valoare de 1.000 euro, este acordat de Vitas Romania.
Mentiunea Speciala a juriului a mers catre „Copii pierduti pe plaja” (2020), de Alina Manolache, un documentar remarcat pentru „viziune și originalitate”.
Juriul competitiei a fost format din trei reprezentanti ai sectorului cultural independent din Timisoara: Christine Cizmas, co-fondator si actor la Aualeu, Razvan Cornici, membru al colectivului artistic Balamuc (loc de joaca ș-altele), si Raluca Selejan, co-fondator al Librariei La Doua Bufnite.
Peste 1.500 de spectatori au participat la cele 15 proiectii de film si la atelierele, discutiile si alte evenimente din cadrul editiei a opta a Festivalului Ceau, Cinema!, care s-a desfasurat intre 15 si 18 iulie la Faber, Gradina de Vara Capitol si Filarmonica Banatul din Timisoara.
Festivalul s-a incheiat in sala Capitol a Filarmonicii Banatul cu proiectia documentarului „Holy Father” (2020), urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri de aproape o ora cu regizorul Andrei Dascalescu si protagonista Paula Niculescu.
Alte proiectii apreciate de public au fost cele cu documentarul timisorean „Swamp City” (2020), de Bogdan Puslenghea si Ovidiu Zimcea, „Babardeala cu bucluc sau porno balamuc” (2020, r. Radu Jude), in prezenta actritei Claudia Ieremia, „Mia isi rateaza razbunarea” (2020), prezentat la gala de deschidere, cu participarea regizorului Bogdan Theodor Olteanu si a actritei Ioana Bugarin, „Otto Barbarul” (2020), in prezenta regizoarei Ruxandra Ghitescu si a producatoarei Anda Ionescu, dar si comediile franceze „Discursul” (r. Laurent Tirard) si „Mandibule” (r. Quentin Dupieux).
Intalniri emotionate cu spectatorii au avut si regizoarele Alina Manolache („Copii pierduti pe plaja”) si Andra Tarara („Noi impotriva noastra”). Peste 20 de tineri au participat la atelierul de formare Ceau, Cineva!, organizat impreuna cu Asociatia Culturala Contrasens.
Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociatia Marele Ecran si Asociatia Pelicula Culturala.
Sprijinit de: Centrul National al Cinematografiei (CNC), Vitas Romania, Groupama Asigurari, Conceptual Lab by Theo Nissim, Ness Digital Engineering Timisoara, Ibis Timisoara City Center, Institutul Francez din Timișoara, Centrul Cultural German din Timisoara, Facultatea de Horticultura și Silvicultura din cadrul USAMVBT, Little Hanoi, Ovride Specialty Cofee
Parteneri: Faber, Filarmonica Banatul, Animest, Balamuc – loc de joaca s-altele, Aualeu, La Doua Bufnite, Timisoara la cutie, Hostel Cornel, Centrul de Testare Plac Med, iaBilet și Claudia Rosu
Partener strategic – coordonator program de educatie cinematografica: Asociatia Culturala Contrasens, prin programul „The Other Europe’s Cinema”
Parteneri media: Kiss FM, TVR Timisoara, Ziarul Metropolis, All about Romanian Cinema (AaRC)