Milionarul timisorean Romeo Dunca, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, s-a declarat absolut socat de atitudinea procurorilor anticoruptie de la DNA Timisoara, care, la doar cateva saptamani de la depunerea unei plangeri impotriva sa, au si demarat ancheta penala.
“Nu se poate sa existe o plangere penala impotriva mea, care are cateva saptamani, si ea sa fie direct instrumentata. O aberatie, de fapt. Exista o presiune foarte mare si ar trebui sa vedem cine a inceput cercetarea in plangerea facuta la DNA impotriva mea, pe o tema puerila, cine este procurorul care a dat atat de repede curs, in timp ce exista alte dosare inmormantate acolo cu acuzatii mult mai grave”, a tunat Romeo Dunca, citat de Express de Banat, acuzand faptul ca procurorii ar raspunde la comenzi politice.
Celebrul transportator inregimentat politic de PNL s-a plans ca este victima unor presiuni care se fac asupra DNA pentru a-i limita performanta la Consiliul Judetean Caras-Severin.
La un studiu mai atent al modului in care Romeo Dunca si-a rezolvat problemele de afaceri in ultimii ani, se poate constata ca aceasta rabufnirea este aproape explicabila, cata vreme domnia sa este un bun colaborator al DNA Timisoara.
Spre exemplu, in 2010, a ajutat la prinderea in flagrant al primarului localitatii Zavoi, Antonie Bunei, in timp ce primea un plic cu o mita de 10.000 de euro. O parte din suma de 47.000 de euro pretinsa de primar de la omul de afaceri, prin intermediul fiului sau, Silviu Bunei, pentru a-i aproba un proiect de dezvoltare turistica a intregii zone Muntele Mic, cu telegondole si spatii de cazare in Poiana Marului, care ar fi legat aceasta localitate de statiunea montana din Caras-Severin.
De asemenea, in 2005, i-a dat pe mana procurorilor pe fostii angajati Ioan Baeni Oprea si Petru Vasile Serbanescu, fost administrator de sistem la compania “Dunca Expeditii”, care l-ar fi santajat sa le plateasca 150.000 de euro, pentru a nu-l reclama la Fisc ca firma sa ar fi pagubit bugetul de stat cu sume importante prin neplata de taxe si impozite.
Pana la urma, s-a convenit o taxa de protectie finala de 16.000 de euro, platibila in rate, si sa-i stearga lui Oprea o datorie de 20.000 de marci germane. Cei doi au fost ridicati de politisti, dupa ce au primit prima transa de bani de la Dunca si s-au dus la o casa de schimb valutar sa-i transforme in lei. Cei doi au fost trimisi in judecata si condamnati, la vremea respectiva, la inchisoare cu executare… (G.I.)
Sursa foto: Reper24