Reglare de conturi la varful PNL! Ministrul Finantelor, Alexandru Nazare, a fost revocat din functie, dupa ce a refuzat sa-si dea demisia

Alexandru Nazare a fost revocat din functia de ministru de Finante, dupa ce premierul Florin Citu i-a cerut demisia, care a fost refuzata. Cererea de demitere a fost trimisa la Cotroceni, iar presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de revocare a lui Alexandru Nazare din functia de ministru de Finante. Totodata, presedintele a semnat decretul prin care Florin Citu este desemnat ministru interimar.


Surse din interiorul PNL sustin ca miza schimbarii ministrului Finantelor este legata de razboiul intern din partid, respectiv de conflictul deschis intre Florin Citu si Ludovic Orban. Nazare nu ar fi fost de acord cu rectificarea bugetara preferentiala fata de anumiti primari liberali, acuza sursele citate.

Florin Citu a declarat dupa sedinta de guvern, de la ora 12, ca Nazare a refuzat sa isi dea demisia. „A avut posibilitatea sa isi dea demisia, a fost revocat”, a spus premierul. 

„Decizia am luat-o dupa o analiza la sase luni. Avem proiecte intarziate la ministerul Finantelor”, a spus premierul, intrebat fiind care sunt motivele revocarii ministrului finantelor.

”Ma voi asigura ca toate proiectele intarziate sunt repornite si vom corecta greselile”, a mai spus seful guvernului. Acesta l-a ironizat pe fostul ministru, spunand ca „poate organizeaza si acesta o conferinta de presa dupa sase luni de zile”, facand aluzie la lipsa lui Alexandru Nazare din comunicarea guvernamentala.

Citu a mai spus ca la ministerul Finantelor va fi efectuat si un control de catre Corpul de Control al premierului.

De cealalta parte, Alexandru Nazare explica de ce nu a vrut sa demisioneze de la conducerea Ministerului de Finante.

“I-am spus premierului ca mi-am facut treaba, ca am rezultate vizibile, apreciate chiar de el de multe ori, reflectate in evaluarile institutiilor internationale. I-am spus premierului ca stam bine cu executia bugetara si ca nu am motive intemeiate sa imi inaintez o demisie. Am considerat intelept ca in aceasta perioada sa-mi mentin neutralitatea politica, prin prisma pozitiei de ministru al Finantelor”, a transmis Alexandru Nazare, ca reactie la cererea de revocarea a sa din functie. (Mara Ion)

UPDATE: Presedintele PNL, Ludovic Orban a declarat, joi, ca l-a deranjat modul in care premierul Florin Citu a procedat cu remanierea ministrului Finantelor. Orban a spus ca premierul nu a avut acordul sau si nici al forurilor statutare ale partidului.

Leave a Reply